Kliimamanipulatsioonide nähtavad märgid on üleskutse tegijate sõnul lennukite nn keemiasabad ehk jäljed, mis taevasse laiali valgudes jäävad pikaks ajaks püsima, moodustades nn keemiapilvi. Manipulatsioon on just nagu välja mõeldud selleks, et takistada kliima soojenemist.

Aerosoolide koostises on Puhta Taeva teatel hulk inimestele ja loodusele hukutavaid aineid (nt alumiiniumoksiid, nanoalumiinium, baariumiühendid, strontsium, fluoriidid). Inimestele tekitab nende ainete sissehingamine kõikvõimalikke haigusi ja hädasid, alates allergianähtudest, hingamisteede haigustest (haiguste loetelu on väga pikk). Looduses takerduvad ainete mõjul loomulikud protsessid.

Katastroof läheneb

Kriitiliseks muutunud olukorra üks märke Eestis on Puhta Taeva arvates kadakate tugev kahjustus Saare- ja Läänemaal ning tänavu kevadel ilmnenud üldisemad kuuse- ja männikahjustused, nüüdseks ka lehtpuulehtede massiline pruunistumine piirkonniti.

Oma kodulehel on kodanikeühendus välja toonud ka andmeid Eesti loodusest võetud okaspuuproovidest ja veeproovidest, kust on leitud ülikõrget alumiiniumi- või baariumisisaldust. Samas kahetsetakse, et Eestis ei uurita, mida lennukite “sabad” sisaldavad.