„Usun ja loodan, et siinne sauna- ja spordihoone võetakse nõmmekate poolt omaks ja tihedasse kasutusse. Lisaks avalikule saunale ja võimlale on plaanis siia kinnistule rajada erinevaid põlvkondi ühendav sotsiaalkeskus ning ka linnaosavalitsuse ruumid.“

Savisaar tõdes, et ühelegi teisele saunale ei ole mitte kunagi tehtud ametlikku järelhüüet suures ajalehes. „Küll aga tegi seda Eesti Ekspress eelmise aasta sügisel Kivimäe saunale,“ meenutas Savisaar. „Kivimäe saun oligi legend - käisid seal teiste hulgas ju sellised teatrikorüfeed nagu Voldemar Panso, Jüri Järvet, hiljem Ain Lutsepp, omal ajal kutsutigi seda sauna teatriinimeste kohtumispaigaks.“

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul on uue sauna- ja spordihoone valmimine Valdeku 13 kinnistule endise koolimaja asemele multifunktsionaalse hoonetekompleksi rajamise esimene etapp. „Ehitustööde teise etapiga on kavas jätkata järgmisel aastal, kui alustatakse nii-öelda põlvkondade maja rajamist vanasse koolihoonesse. Teine etapp peaks valmima 2015. aastal,“ lisas linnaosavanem.

Nõmme uue sauna- ja spordihoone ehitas Eventus Ehitus OÜ. Maja ehitus- ja sisustustööde ning territooriumi korrastamise maksumuseks kujunes 1 335 000 eurot. Ehitust rahastati Nõmme linnaosa valitsusele kuuluvate kinnistute müügist saadud tuluga. Valdeku 13 krundil paikneva kahe hoone projekti autoriteks on BOA OÜ ja Innopolis Insenerid OÜ.

Eventus Ehitus OÜ juhatuse liikme Lauri Kaska kinnitusel kulges ehitusprotsess plaanipäraselt. „Varasematele kogemustele tuginedes suutsime suuremaid üllatusi ennetada. Asjaliku koostöö eest väärib kiidusõnu linnaosa valitsus,“ märkis ta

Hoone esimesel korrusel on 60-kohaline saun, millest 30 kohta naistele ja teine 30 meestele, teisel teisele korrusele aga kaks spordisaali, mida saavad hakata kasutama Nõmme koolid ja kõik spordihuvilised. 300-ruutmeetrises suures saalis saab mängida korv-, võrk- ja sulgpalli. Väiksemas saalis on võimalik tegeleda näiteks jooga või aeroobikaga.

Lisaks hoone rekonstrueerimisele avalikuks saunaks ja spordihooneks korrastati hoone ümbruses olevat roheala, rajati parkimiskohad, kõnniteed, tänavakorvpalliplats ning nii sauna kui ka spordihoone toimimiseks vajalikud kommunikatsioonid. Septembri lõpuks valmib territooriumil ka skate park.

Uut sauna saavad kõik soovijad kasutama hakata alates esmaspäevast, 2. septembrist. Saun on avatud esmaspäevast reedeni kella 15-22, laupäeval ja pühapäeval kella 14-22. Saunapilet maksab 3 eurot, pensionäridele ja lastele 1 euro.

Spordisaali hakkavad hommikuti kasutama Nõmme koolid ja seal alustab tegevust Irina Kikkase võimlemisklubi. Saale saavad rentida ka kõik spordihuvilised. Spordihoone on avatud tööpäeviti kella 8-22, nädalavahetusel kella 10-22. Saali kasutamiseks on vajalik aeg eelnevalt broneerida. Kasutamise tingimuste ja vabade saaliaegade osas saab infot linnaosavanema asetäitjalt Kristi Laidveelt telefonil 5887 0862 või e-posti aadressil kristi.laidvee@tallinnlv.ee .

Galeriid hoone avamisest saab vaadata Nõmme linnaosa Facebookilehelt.