Praegu on hariduses muutuste aeg. Käivad arutelud õppekavade ja koolivõrgu üle. Viimased 57 aastat on Kohilas saadud keskharidust ja see võimalus peab jääma ka tulevikus. Oluline pole mitte lihtsalt keskhariduse omandamine, vaid sellise, mis kujundab noored loovateks, elus hästi hakkama saavateks inimesteks. On hea meel tõdeda, et tänavu saavutasid meie abituriendid riigieksamitel läbi aegade parimad tulemused - mitte üheski aines ei jäädud alla vabariigi keskmisele. Loomulikult ei ole riigieksami tulemused absoluutse tõe kriteerium, hea kool peab sisaldama palju enamat. Et õppimine ei muutuks tüütuks, vaid oleks huvitav ja inspireeriv, peab kool õppetöös kasutama kõiki tänapäevaseid võimalusi.

Hea kooli juurde kuulub ka hea füüsiline keskkond, kus õppetöö toimub. Tänane aastakümneid tagasi rajatud koolimaja ei võimalda ilma põhjaliku ümberehituseta kvalitatiivset hüpet teha. Seepärast on vallavalitsus juba alustanud koolile juurdeehituse ja renoveerimistööde projekteerimisega, mille eesmärgiks on kaasaegse õpikeskkonna loomine, uue algklasside maja ehitamine, Kohila Keskkonnahariduse Keskuse tihedam sidumine loodus- ja reaalainete õpetamisega, aula kasutamise mitmekesistamine ja kooli energiatõhususe suurendamine. Tuleb teha kõik selleks, et praegu algklassides õppijad saaksid enne põhikooli lõpetamist juba uuenenud koolimajas õppida.

Kool peab olema huvitav, pakkuma rõõmu ja rahuldust kõigile, kes sellega seotud on - õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele. Head uut kooliaastat!