Esikoha saavutas Taevaskoja küla, kes kokkuvõttes oli sama punktiarvuga võitja nagu teisele kohale jäänud Aarna - Kiuma küla, aga määravaks sai parima tiitli saamisel parim koht krossijooksus. Kolmanda koha saavutas Lutsu küla, kes kahest paremast jäi maha ainult ühe punktiga. Kõikidele küladele jagus tunnustust, sest erinevatel spordialadel olid erinevad liidrid.

Esindatud oli 27st külast 19. (Taevaskoja, Aarna - Kiuma, Lutsu, Mammaste, Himmaste, Rosma, Peri, Partsi - Uibujärve, Andre, Nooritsmetsa, Kähri- Tännassilma - Puskaru, Eoste -Valgesoo, Vanaküla - Holvandi.) 

Suvemängudel osales 12 külade võistkonda

Auhinnad esimesele kolmele ja viimasele kohale pani välja Põlva Agro OÜ ning esindaja Peeter Alep andis autasustamisel auhinnad ise üle. Korraldajad, 2012. aasta võitjad, Aarna - Kiuma küla võtsid oma kohustust väga tõsiselt ja pakkusid osalejatele huvitava päeva nii uudsete ning huvitavate võistlusaladega kui ka väga hästi korraldatud päevaga. Aitäh Kiuma ja Aarna külavanematele Erki ja Anti Rüütlile ning tublidele külaelanikele, kes külavanematele toeks ja abiks olid. Tublid on olnud kõik külad, kes viie aasta jooksul on korraldanud suvemänge. Esimesed toimusid Mammastes, II Taevaskojas, III ja IV Lutsu külas ja V Aarna külas.

Järgmised Põlva valla suvemängud toimuvad 12. juulil 2014 Taevaskoja külas.

Suvemängude tulemused www.polvavald.ee