Algklassimajas hakkab õppima 159 1.-4. klassi õpilast, siin paiknevad pikapäevaruumid, töötab logopeed ja parandusõppe õpetajad ning esmakordselt avatakse kaks väikeklassi.

"Meie tugisüsteem ja õpiabi on nii hea, et juba teist aastat pole meil ükski algklassiõpilane pikendatud õppetööle jäänud - kevadeks on kogu vajalik õppematerjal omandatud," sõnas Kose gümnaasiumi direktor Sirje Laansoo.

Laansoo on uute ruumidega rahul: pikapäevarühma lastele on mänguruumi, igal klassil on oma garderoob, piisavalt on ruumi kehalise kasvatuse riiete ja vahendite (suuskadekelkude) hoidmiseks, kooli ees eraldi koht jalgratastele. Algkoolimaja valmimisega paranevad ka suuremate laste õpitingimused.

Esimest aastat kannavad algkoolilapsed ka koolivormi. Kolm aastat tagasi idanema pandud idee on tänaseks toeks saanud, rahul nii lapsevanemad kui koolipere.

"Lapsi on meile juurde tulnud aastaid stabiilselt - kaks klassitäit esimese klassi õpilasi," ei karda Laansoo laste nappust. Pigem paneb muretsema heade õpetajate leidmine.

"Õpetajaid leida on keeruline - tänaseks on aga kindel: ükski tund ära ei jää ja kool võib alata."