Pereolümpia traditsiooni algatajaks olid omal ajal kolm kohalikku meest - Ivo Lukk, Andrel Lokna ja Erik Sandla, kes umbes kuus aastat tagasi otsustasid rajada Alasniidu kanti korraliku mängu- ja spordiväljaku. Mõeldud-tehtud. Taotleti PRIA fondist raha ning koostöös vallavalitsuse ja kohaliku arendajaga sai külla ilus mänguväljak.

Aasta jooksul toimuvad seltsi eestvedamisel nii korvkui võrkpalliturniir, millel paraku kõik pereliikmed ei saa kaasa teha. Olümpia on aga kogu küla üritus, kus mitmed alad eeldavad nii pere suurte kui pisemate koostööd.

Traditsiooniliselt on olümpiakavas jooksualad, tõukerataste võidusõit, odavise pehme odaga, korvpalli vabavisked, jalgpalli täpsuslöögid, jalgrataste vigursõit ning lõpetuseks perede teatevõistlus.

Parim küpsetaja

Tavapäraselt on pereolümpial lastele teisigi tegevusi - joonistamistuba, näomaalingud ja batuudid. Keset üritust saabus seekord kõigile üllatuseks sireenide huilates kohale ka Vääna pritsumeeste auto, kes tutvustas rahvale tulekahju kustutamise põhitõdesid.

Sel aastal toimus pereolümpial esmakordselt üks väga tavatu võistlus - valiti parim koogiküpsetaja. Kokku esitati võistlusele seitse küpsetist ning žüriisse kuulusid nii lapsed kui täiskasvanud. Võistluse võitis Helen Maisa. Ühiselt söödi selleks puhuks tellitud seltsi logoga kaunistatud torti.

Juubeli puhul ning tähistamaks Alasniidu seltsi sel aastal valminud logo istutati perepäeva käigus mänguväljaku äärde ühiselt suur tammepuu.

Puu kinkijaks oli naaber, Cerese aianduskeskus Harkujärvelt, mille omanik avaldas kingitust üle andes lootust, et ühiselt istutatud tammepuu ühendab kahte küla ja kogukonda veelgi enam.

Oodatakse uusi liikmeid

Pereolümpia alustuseks peetud kõnes tuletas külaseltsi juhatuse liige Erik Sandla meelde külaseltsi algusaegu ning tänas seltsiliikmeid - Alasniidu seltsi kuulub 50 ümbruses elavat peret. Ta innustas kohalikke inimesi nii seltsielus kui üritustel veelgi aktiivsemalt kaasa lööma ning seltsiga liituma. Eriti tore oleks uute seltsiliste tulek seetõttu, et külaseltsil seisab järgmisel suvel ees Harku valla külade päeva korraldamine.

Selle edukaks läbiviimiseks tuleb korraldustöödega alustada juba nüüd. Lõpetuseks tänas Sandla kõiki organisaatoreid ja sponsoreid - Harku vallavalitsust, Tabasalu spordikompleksi ning Cerese aianduskeskust.

Suur tänu ürituse õnnestumisse suure panuse andnud seltsiliikmetele Helenile, Merlele, Kristelile, Mairele, Ivole, Andrelile, Mihklile, Peetrile jt.