Päeva jooksul sai jälgida päästeameti, pommigrupi ja politsei demonstratsioonesinemist, näidati, kuidas toimub avarii teinud autost kannatanu väljalõikamine, kuidas käib süttinud auto kustutamine. Publikule demonstreeriti turvapadja ning mootorratturi turvavesti katset. Kesklinna oli algajate juhtide sõiduoskuste kontrollimiseks üles seatud vigurrada.

Võru ohutusmess oli osa 7. ja 8. septembril toimunud rahvusvahelisest kampaaniast „Armasta elu!". Selle raames toimus 7. septembril Võrus noorte autojuhtide kokkutulek, millest võttis osa ligemale 110 külalist Eestist, Lätist ja Venemaalt. Noortele autojuhtidele korraldati töötoad, kus teemaks oli liiklusohutuse suurendamine.

Ühtlasi märgiti kampaaniapäevade jooksul ära tänavu Võrus valminud taristuobjektid, mille rajamisel on kasutatud projekti raha. Neil päevil toimus ka Eesti, Läti ja Vene politseinike ja liiklusspetsialistide õppereis.

Võru ohutusmess sai teoks projekti „Liiklussüsteemi võimekuse suurendamine EE-LV-RU rahvusvahelise tähtsusega transpordikoridoris" raames. Lähemat infot projekti kohta leiab aadressilt http://www. voru.ee/Portfolio_EST.pdf.

Projekti kaasrahastab Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti- Vene piiriülese koostöö programm (2007-2013).

Projekti kogumaksumus on 1 876 570 eurot, sellest moodustab toetus 1 688 913 eurot (sh toetus Võru linnale 187 921 eurot).

Projektis osaleb 14 partnerit, sh 12 omavalitsust Eestist, Lätist ja Venemaalt. Eesti esindajad on Võru linnavalitsus, Tartu linnavalitsus ja kaasatud partnerina politseija piirivalveameti Võru politseijaoskond.