Vastvalminud mänguväljakul saavad lapsed kujutleda, et liivakast on karjäär ning mängulinnak õlitehas või elektrijaam. Mänguväljaku atraktsioonid kannavad koduvalla põlevkivitööstusele iseloomulikke nimesid. Oma koha on leidnud nii karjäär, kaevurite buss, õlitehas kui ka elektrijaam. Koostöös vallaga paigaldas Eesti Energia fantaasialennule hoo andmiseks väljakule ka lastepärased selgitavad infotahvlid.

„Vaivara vallas asuvad kõigile teada suurettevõtted, mis annavad tööd suurele hulgale meie inimestele," rääkis Vaivara vallavolikogu esimees Veikko Luhalaid, tõdedes, et tal on ääretult hea meel, et Eesti Energia panustab nö pehmetesse väärtustesse ja on aidanud vallal rajada heade võimalustega ajaveetmiskoha lastele, noortele ja nende vanematele. „Kindlasti tahan ära märkida rajatud mängu- ja spordiväljaku silmaringi laiendavat külge. Loodan, et siinsest liivakastist kasvavad tulevikus välja tublid tööinimesed energeetikatööstusele," lisas Luhalaid.

Eesti Energia õlitööstuse juhi Igor Kondi sõnul töötab lõviosa Eesti Energia töötajatest Ida-Virumaal. „Peame väga oluliseks toetada kohalikku eluolu enam kui vaid töökohtade ja keskkonnatasude kaudu. Loodan, et värskel, põneval ja mitmekülgsel mänguväljakul saavad lapsed sisse hea mänguhoo," sõnas Kond.

Uus mänguväljak pakub huvi igale eale

Mänguväljakul asub ka liikluslinnak, kus lastel on võimalik enne vanemateta tänavatele minemist liiklustavasid harjutada. Mänguväljaku vahetus läheduses asuvad Vaivara lasteaia Olgina rühmad. Lasteaia direktori kohusetäitja Irina Klishina ütles avamisel, et lasteaiapere tunneb uuest mänguväljakust suurt rõõmu. „Kuna väljak pakub lastele lasteaia hooviga võrreldes hulga suuremat lustimisvõimalust, siis on arvata, et meist saavad uue mänguväljaku püsikliendid," arvas Klishina, kelle sõnul on kohalikud lapsed mänguväljaku enda jaoks juba avastanud.

Mänguväljaku rajamine läks maksma 140 000 eurot, sellest 61 000 euroga toetas Eesti Energia. Platsi ettevalmistus- ja ehitustööd olid valla kanda, energiafirma ostis atraktsioonid.

Kõige õigem on ise uued mänguasjad ära proovida