Õpetaja Mängeliga tuli harjuda, matemaatikat andis ta hästi, aga suhtlemine klassiga oli raske.
Kord tegi keegi poistest plastiliinist palli ja pani sinna sisse tinti. Õpetaja võttis mänguasja ära ja hakkas ise seda mudima, samal ajal meile ainet seletades. Lõpuks kui ta tahvli juurde läks ja nägi, et käed on tindised, oli ehmatus suur. Tinti oli täis ülevalt alla kogu tema ilus helesinine kleit. Kes see õpetaja oli, ei mäleta. Koolis ikka juhtub! Veel meenutasime me algklasside õpetajaid Uibi, Tõnusood, Leili Rootsi. Meie keskkooliaegset klassijuhatajat Õilme Mangelsood kutsusime algul kokkutulekutele, aga ta ei tulnud ja nüüd me oleme sellest loobunud. Ega koostöö ja side meie klassiga eriti tugev ei olnudki.

Nii nagu kõiki meie keskkooli endisi lõpetanuid kurvastab gümnaasiumi kadumine Puurmanist meidki. Oleme igal aastal jõudnud arutada ka Puurmanit puudutavaid teemasid. Meid kurvastab Puurmani asula keskus, mis meie ajal oli korras, mida aga ei saa öelda praeguse väljanägemise kohta. Hale on vaadata rusudeks muutuvaid hooneid asula keskel: endine söökla, võitööstuse taga olnud väike elumaja, millest kasvavad juba puud läbi ja võitööstuse hoone ise. Kas tõesti ei leita võitööstuse suurele hoonele kasutust? Ringhoone, mis on vabariigis üks ainulaadsemaid mõiskompleksi kuuluv kõrvalhoone, laguneb. See võiks olla turistidele atraktiivne vaatamisväärsus. Turist tuuakse lossi vaatama, kuid enne näeb ta seda mahajäetust ja ringhoone ja kaupluse kõrval olevat umbrohuvälja.

Oleme kõik ringi liikunud väikesel kodumaal ja näinud korrastatud ja hooldatud asulate ja külade keskusi. Vast jõuaks veel kirjutada projekte, otsida sponsoreid omaosaluse katmiseks projektides ja väärtustada Puurmani asulat, ainult mõisakompleks seda ei suuda. Ka eraomand tuleb valla nõudmisel korrastada, selleks vallavalitsusele jõudu ja pealehakkamist. Järgmise aasta kokkutulekule tuleme lootusega, et näeme arenema hakkavat ja korrastatud keskusega Puurmanit.

8. lennu vilistlased

__________________________________________________________

11. lend, kes lõpetas 1968. a

Kohal oli 9 lõpetajat, mõned neist omal ajal 8. klassi lõpetajad. Side on nii tugev, et kokku saadakse ikka, vaatamata ühise koolitee pikkusele. Jalutati pargis, imetleti restaureeritud lossi ja tõllakuuri. Maha istuti klassiõe Helgi Ani kodus, kus mälestati lahkunud kaaslasi. Eriti valus oli vahetult enne kokkutulekut õnnetult lahkunud Reet Liiva mälestus. Maitsti kaasavõetud toite ja meenutati kooliaega. Kutsutud oli ka klassijuhataja Lea Ojassalu, kes aga ei saanud tulla.

Ell Maanso