Kuni 1919. aastani esineb Nõmme baptistikogudus Jälgimäe koguduse nime all. Nõmme köievabrikant Adam Strandberg sai Manfred von Glehni järel esimeseks ametlikuks jutlustajaks (1919–1929).

1929–1941 oli koguduse pastoriks August Reinvart . Tema ajal ehitati praeguse palvela hoone oma jõududega kolme kuuga valmis ja avati 1931. Aastail 1941–1997 olid koguduse vanemaiks Richard Kaups , August Ruusna , Arvo Kajaste , Ants Rebane , Heldur Kajaste ja armastatud jutlustajaiks veel Rudolf Remmel , Johannes Togi ja Aamo Remmel . Taasiseseisvumise ajal tõusis koguduse liikmete arv üle 200, osa neist on siiani aktiivsed kirikutöö tegijad. Kiriku kõrvalhoone valmis 1994. aastal ja on sellest ajast peale aktiivses kasutuses. 1997. aastast tänaseni on pastoriks Taavo Lige . 2000. aastal oli kiriku suure saali kapitaalremont, kiriku aknad said Dolores Hoffmanni valmistatud vitraažid. 2002. aastal sai maja uue välisilme ja 2008. aastal tehti linnaosa toetuse abil uus avatud õueplaneering.

Koguduse töövormideks on pühapäevased jumalateenistused, palvekoosolekud nädala sees, piibliõppeloengud, kodugrupid, noortekoosolekud, kristlikke põhitõdesid tutvustav Alfa kursus, eakate klubi Nõmmelill, pühapäevakool lastele ja sotsiaaltöö abivajajatele, tegutsevad segakoor, kammerkoor ja mitmed ülistusmuusika koosseisud. Koguduse keldriruumides töötab riideabipood ja vestibüülis asub raamatumüügilett. 2013. aasta septembri seisuga oli koguduses 162 liiget. Väike kogudus on hoolivate inimeste kogukond.

Jumalateenistused Nõmme baptistikirikus Puuvilja 4 toimuvad pühapäeviti kell 11, samal ajal on lastele pühapäevakool. Nõmme baptistikogudus on läbi aegade tahtnud teenida ja toetada kõiki Nõmme piirkonna elanikke. Koguduse avatust väljendab ka palvela aed, kuhu iga mööduja tohib sisse astuda, seal mõtiskleda ja puhata. Koosolekud ja erinevad töövormid on avatud kõigile. Info koguduse jooksvatest sündmustest ilmub ajalehes Nõmme Sõnumid ja kodulehel www.nbk.ee. Teenistusi on võimalik jälgida ka interneti vahendusel http://tv.nbk.ee/ . Tahame olla ja jääda avatud pereks, koduks, kuhu igaüks on oodatud.

Aastapäev Aastapäeva jumalateenistus 13. oktoobril kell 11 Nõmme palvelas (Puuvilja 4). Vaimulik laul ja muusika, sõnavõtud, jutlus (EEKBKLi president Meego Remmel). Pärast jumalateenistust ühine pidulaud. Avatakse mälestustahvel Nõmme baptistikoguduse esimesele pastorile Manfred von Glehnile. Fuajees avatud koguduse ajalugu kajastav näitus.


Ülevaate koostanud artikli "Nõmme kirikud ja kogudused" põhjal Grete Veedla.