Peagi on käes järjekordsed kohaliku omavalitsuse valimi­sed. Nii nagu eelmisest valla häälekandjast lugeda saite on meie vallas siis endiselt üks valimisjaoskond ehk va­limispäeval, 20. oktoobril 2013 tuleb hääletama minna Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskusesse.

Siinkohal suur-suur tänu kõigile allkirja andnutele ja ka aktiivgrupile, kes andsid oma toetuse valimisjaoskonna moodustamiseks Lohkva külla! Meie soovi küll ei rahul­datud, aga koos tegime endid nähtavaks!

Kaja Õis
Lohkva küla elanik

_______________________________________________________________________

Vallavalitsuse selgitus

Lohkva piirkonna elanikud avaldasid tõepoolest soovi rakendada tööle täiendav valimisjaoskond kohalike vali­miste ajal.

Luunja vald jätkab siiski ühe valmisjaoskonnaga.

Linnaäärsed piirkonnad on tõepoolest arvuka elanikkon­naga, samas ei paikne nad Luunja alevikus asuvast va­limisjaoskonnast kaugel, ühendus on hea. Linnaäärsete külade elanikkond on pigem noorem ning valdav osa peredest omab isiklikku sõidukit. Lisaks sellele kasvab jõudsalt elektrooniliselt hääletajate osakaal, juba 2009.a. valimistel oli see märkimisväärne, seekord eeldatavasti veelgi kõrgem. Seega jääb üha vähemaks jaoskonnas hää­letajaid.

Elektroonilise hääletamise levikust tingituna on ka Tartu linn tänavu vähendanud hüppeliselt jaoskondade arvu: 18 asemel 11.

Seekordsetel valimistel on võimalused mugavaks hääle­tamiseks oluliselt avardunud. Elektroonilise hääletamise periood on senisest pikem - varasema 3 asemel 7 päeva. Eelhääletamise vältel on Tartus avatud valimisjaoskonnad suuremates kaubanduskeskustes, sh Nõlvaku Prismas, Ee­denis ja Annelinna keskuses, kus saavad hääletada kõik soovijad elukohast sõltumata. Lohkva ja Veibri elanikele on need väga sobivaks võimaluseks, sest kaubanduskes­kusi külastavad reeglina kõik valimisealised elanikud.

Lohkva piirkonna ja teiste uusarenduste elanikud on vallas nähtavad võrdselt kõikide teiste elanikega, neile igapäevaselt vajalike teenuste (lasteaed, kool, teede kor­rashoid, toetused jm) osutamiseks on omavalitsus panus­tanud ning valmis panustama ka edaspidi. Loodetavasti ei jää kellelgi täiendava valmisjaoskonna puudumise tõt­tu valimistel osalemata.

Luunja Vallavalitsus