Sinimäe Uus tn 4 ja 6 parkla ehitamine on meie suure nn Vaivara valla alevike parklate ja kõnniteede ehitusprojekti esimene etapp. Tööde mahus on ülalpool nimetatud korterelamute parkla ehitus koos kõnniteega, mille üldpindala koos haljastusalaga on 2000 m2. Sama projekti käigus rajatakse samal tänaval uus kaasaegsetele nõuetele vastav välisvalgustussüsteem.

Millal töödega alustati?

Sinimäel hakkasime pihta augusti kuu alguses ja hankelepingu järgi oli tööde lõpp 24. septembril, aga seoses ettenägemata töödega nagu see rekonstrueerimisel alati juhtub, võttis töövõtja  pikendust ja nüüd peab objekt olema tellijale üle antud 8. oktoobril.

Miks see ettevõtmine vajalik oli, kes sellest kasu sai?

Esiteks, lubadus inimestele oli antud juba ammu, sest majade ees ei ole üldse

ruumi autode parkimiseks. Teiseks, eelmise aasta lõpus tehti Uue tänava kandis vee-ja kanalisatsioonitrasside rekonstrueerimistöid ja Vaivara vallavanemal Heiki Lutsul tekkis idee planeerida maast võetud mulla nõlvade kindlustamine ja hiljem andis ta meie osakonnale ülesande koostada projekt töömaksumuse vähendamiseks, mis seoks käimasolevate trasside rekonstrueerimistööd uue parkla ehitamisega.

Millised tööd teostati?

Suurim töödemaht oli seotud nõlvade planeerimise ja uute aluskihtide ehitamisega, kuna uue parkla ehituspindala on kolm korda suurem võrreldes vana parklaga. See oli kõige mahukam ja keerulisem osa, kuna asfalteerimine ei võta rohkem kui 2 päeva. Peatöövõtja on River OÜ.

Töid tehakse ka Tiigi tänaval Olginas?

Tiigi tänaval alustati töödega 10. juulil ja lepingu järgi peavad lõpetama 10. novembril (lepinguperiood - 4 kuud alates lepingu allkirjastamist).

Rekonstrueeritava tee pikkus on 900 meetrit. Uue tee keskmine laius on 4,5 meetrit. Kõrval ehitatakse ka kõnnitee jalakäjate jaoks. Tööde käigus olid tehtud mõned olulised projektimuudatused. Näiteks, mahasõidud pidid olema tolmuvaba kattega, aga tänu töövõtja poolt esitatud hinnapakkumisele, mille maksumus oli madalam kui valla planeeritud, otsustasime kasutada tellija reservi ja teha mõlemad mahasõidud asfaltkattega. Teine lisatöö on põrkepiire Tiigi tn 16 maja ette liiklemise ohutuse parandamiseks, kuna praegu asub seal ohtlik kurv. Tööde teostaja on TREV2 (sama firma, kes Jõhvi viadukti ehitab). Tööde rahastaja on Vaivara Vallavalitsus ja lepingu maksumus on 233 159 eurot ilma käibemaksuta.

Millised on tulevikuplaanid?

Juuli alguses toimus Sillamäe linna ja Vaivara valla esindajate koosolek, kus arutati Vaivara valla Suvila tee remonditööd. Praegu on meil olemas tööprojekt ülalnimetatud tee

rekonstrueerimiseks. Projekti koostamise vajadus tekkis juba ammu, kuna seda teed kasutavad kaks aiandusühistut ja liiklus on väga tihe. Uue projekti järgi soovime selle tee ära freesida ja asfalteerida.

Teine suur plaan on parklate ja kõnniteede ehitamine Olgina ja Sinimäe alevikes. Praegu on koostamisel mõlema aleviku detailplaneeringud, mille alusel hakkame projekte koostama ja lähiajal toimuvad esimesed avalikud arutelud, et arvesse võtta iga elaniku soove.