Margot Keres on sündinud ja terve oma elu elanud Tartus. Tema vanemad on pärit Setuja Võrumaalt. Võrumaal Mustja külas tädi juures on Margot veetnud kõik lapsepõlvesuved, mil tema suurimaks sooviks oli saada poemüüjaks. Keskkoolis tegeles Margot näitlemisega, osales lasteteatris Iti ning seetõttu tahtis ka näitlejaks saada. Mõte hakata saksa filoloogiks tekkis tal tänu oma väga heale saksa keele õpetajale.

Margoti jaoks on väga tähtis tema perekond, koos abikaasaga kasvatatakse kahte tütart. Olulised on ka vanemate ning õdede-vendade peredega ühiselt veedetud jõulud, sünnipäevad ning ülestõusmispühad. Tema peres on väga tähtsal kohal õhtuti koos einestamine, mis on tänapäeval sageli unustatud väärtus. Margot Kerese suur armastus on Kreeka.

Side selle antiikse maaga on tal juba 1996. aastast, kui Margoti abikaasa asus Ateena Ülikooli usuteaduskonda õppima. Sellest ajast on tal palju tuttavaid ning mõned head sõbrad, kes meeleldi neid Kreekas võõrustavad. Talle sümpatiseerivad eriti Kreeka soe kliima ja toidud, samuti rahulikkus, mis on peaaegu kõikide Vahemeremaade omapäraks. Suviti meeldib Margotile külastada Saaremaal elavaid sugulasi. Peipsi ääres asub perekond Kerese maakodu, kus ta enamiku oma vabast ajast viibib.

Olles õppealajuhataja ja hetkel ka koolidirektori kohusetäitja, peab Margot Keres ise endale aega „võtma". Talle meeldib lugeda eluloolisi raamatuid, ka on ta suur krimiseriaalide fänn. Telerit vaadates ta koob või heegeldab midagi. Kevadel tegeleb aiandusega ja sügisel valmistab hoidiseid.

Saksa keele õpetajaks sai Margot Keres üpris juhuslikult. 2008. aastal kevadel leidis ta pakkumise Otepää Gümnaasiumi saksa keele õpetaja asenduskohale ja osutus valituks.

Margot ei oleks ealeski arvanud, et jääb siia kauemaks ajaks, kuid juhuse tahtel pakkus toonane direktor Aivo Meema talle lapsehoolduspuhkusel oleva õppealajuhataja kohta.

Sellest ajast ongi Margot olnud õppealajuhataja, arendusjuht ning saksa keele õpetaja. Praeguseks on meie kool talle väga armsaks saanud, sest siin õpivad vahvad lapsed ja õpetavad õpetajad, kes on oma ala professionaalid. Loomulikult on Otepää Gümnaasiumis suurepärased õppimis- ja töötingimused, mis tõukavad enesearendusele ja suurematele tegudele.

Margot Keres tõdeb, et praegune olukord on tema jaoks raske, sest tuleb tegelda mitme ametikohaga. Süvenemiseks on väga vähe aega. Filoloogile on majandustemaatika tõeline katsumus, kuid samas hea õppetund. Kui uurisin, missugune on siis tema arvates ideaalne pedagoog, oli meie kooli vastsel Aasta õpetajal kohe vastus olemas: „Üks ideaalne õpetaja teab, mida ta teeb tunnis ning kuhu ta soovib jõuda. Ta on laia silmaringiga. Õpilastega suhtlemisel on õpetaja viisakas, toetav ja taktitundeline, samas karm aga õiglane. Laidab, kui vaja ning suudab vajadusel ka innustada õpilasi."

Margot soovitab suhtlemisel alati enne mõelda, kas soovitakse, et nendega niimoodi räägitakse või käitutakse.

Kui koolis on rohkem selliseid lastesaatest tuntud Hunt Kriimsilma suguseid julgeid, aktiivseid, teotahtelisi ja särasilmseid pedagooge, nagu meie õppealajuhataja, direktori kohusetäitja, arendusjuht ja õpetaja Margot Keres, siis on hariduselul ka kindlam tulevik.

Killu Väliste, OG meediaklass (XI)