Lisaks tuletatakse kirjas meelde asjaolu, et Savisaar-Toomast lahkus erakonnast skandaaliga ning eurosaadik keeldub lahkumast europarlamendist.

"Vilja Savisaar-Toomast reetis nii oma valijaid kui ka Keskerakonna. Kui sa hääletad tema poolt, petab ta ka sind," väidetakse kirjas.

Vilja-Savisaar Toomast jagas ka ise enda Facebooki lehel seda kirja ja ütles kommentaariks, et pole ju raske arvata, kelle näpunäidete järgi selliseid asju tehakse.

"Kas see on teie arvates aus ja õiglane valimiskampaania Põhja-Tallinnas? /.../ võtab nagu sõnatuks, kui kaugele on mõni võimu nimel valmis minema. Tegelikult kahju," leiab Savisaar-Toomast.

Kuigi kirjale pole keegi alla kirjutanud, siis nii kirja sisust kui ka stiilist võib oletada, et tegemist on Keskerakonna valimiskampaaniaga. Sarnast hirmutamistaktikat kasutas ka näiteks erakonna esimees Edgar Savisaar, kui lasnamäelaste postkastidesse jõudis kiri, milles Savisaar hirmutas inimesi parempoolsete valimisvõidu korral hinnatõusudega.

Niisamuti saatis Tallinna linnavolikogu esimees, Keskerakonda kuuluv Toomas Vitsut kirja linnaametnikele, kus hirmutas neid võimaliku töökaotusega, kui kohalikel valimistel peaks vahetuma linnas võim.