Ega see loomulikult rõõmsaks ei tee, et me sisse ei saa. Lootsime siiski künnise ületada. Võti Keskerakonna võimu murdmiseks oli suuresti meie käes, kuid viimasel nädalal saime aru, et Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja ka IRL kartsid uue poliitilise jõu tulekut märksa rohkem kui seda, et Edgar Savisaar jätkab. Ilmselt suutsid nad selle paanika tekitamisega mõned hääled meilt ära võtta" arvab Kivirähk.

Tartus läheb teie mõttekaaslastel märksa paremini. Protsentuaalselt on Isamaaline Tartu Kodanik teist pea kaks korda edukam.

"Jõudu Tartu inimestele ja väga hea, et kui me seekord ei suutnudki Tallinnas läbimurret saavutada, siis Tartus see siiski saavutatakse. Valimisliitude edu üle Eesti teeb rõõmu, sest erakondade koht pole kohalikus poliitikas."

Mis edasi?

"Minu eesmärk oli viia kodaniku hääl volikogusse ja jätkan selle poole püüdlemist. Arvan, et enamus meie valimisliidust teeb sama. Oleme siiski asumiseltside ja aktiivsete kodanike valimisliit ja asumiseltsid tegutsevad ju edasi. Ei ole põhjust arvata, et asumiseltsid nüüd seepärast marginaliseeruksid, et me napilt alla valimiskünnise jääme. Asumiseltsid pole kokku tulnud valimiste jaoks. Arvan, et meie tulemus on piisav, et erakonnad saaksid aru, et kohalike inimestega tuleb arvestada ja ei saa teha poliitikat sõites neist üle."