Suvi oli tegus ja filmimiseks eriti aega ei jäänud. Augustis meie noortekeskuses aega viites rääkisime erinevatest võimalustest, kuidas kool ja noortekas rohkem koostööd võiks teha ja kuidas TG TV päris asjalikult toimetama saaks hakata. Sealt sündis idee, et miks mitte teha TG TV stuudio ja meediaruum noortekeskusesse. Mõeldud, tehtud!

Panime pead kokku, kirjutasime valmis projektitaotluse ning Ida-Virumaa Avatud Noortekeskuste projektikonkursilt saime oma projektiga (VANK visuaalseks) muuhulgas vahendeid ka TV-s vajamineva tehnika jaoks.

Meie üllatuseks olid TG TV saated ja toimetamised jõudnud ka kohaliku ettevõtja kõrvu. Meile pakuti välja idee, et kas me ei tahaks Toila Spa Hotelli võimaluste kohta ühe video teha. Haarasime võimalusest kohe kinni ja hakkasime asju ajama.

Väga meeldis, et Toila SPA usaldas täielikult meie maitset ning andis meile vabad käed videode sisu osas. Meie jaoks oli see tõeliselt põnev ja avatud lähenemine, sest mitte mingisuguseid piire tegelikult ju ei olnud - meie arvamust usaldati!

Korraldada tuli päris palju. Alates kokkulepetest mida, kuidas ja millega filmida, kuni selleni, kuidas kõik üldse filmimise ajaks kohale saada.

Põhjalikku videokoolitust ei õnnestunud ajanappuse tõttu enne filmimist teha. Kuid juba sügisesel koolivaheajal saadab noortekeskus asjast huvitatud kahepäevasele MTÜ Mondo koolitusele „Video kui tööriist sotsiaalsete sõnumite edastamiseks".

Kogu meie meediatiim leiab, et tegemist on igati väärt kogemusega. Juba pidasime erinevate osapooltega aru teemal, kuidas edasi toimetada ja mismoodi saaks sellisest tunnivälisest õppimisest ja tegemisest koolis rohkem kasu lõigata. Toila Gümnaasium on ju ettevõtlik kool. „Ettevõtlik kool" on haridusprogramm mis on samuti alguse saanud Ida-Virumaal. See on suunatud ettevõtliku õppe integreerimisele koolisüsteemi, et tõsta hariduse kvaliteeti ja seeläbi noorte edukust elus.

Ütleme ausalt, see on hea tunne kui noore arvamus on täiskasvanu jaoks oluline. Eriti hea kui saab ise midagi ära teha, et meie kodukoht ka teistele huvitavam tunduks.

Toila valla tegusad noored Kati, Liina, Getter Marii, Elisabeth, Airiin, Elise, Aleksander, Fred-Georg ja Daniil