Üldjuhul võib rahul olla, sest kulla saanud mees oli ikka väga tugev. Mul jäi lihtsalt kogemuste taha, et kuld võtta. Oli ka mitmeid väikseid vigastusi ja segavaid faktoreid. Edasiminekut on, eelmisel aastal tuli pronks. Lõppkokkuvõttes ikkagi hea tulemus, võin rahul olla.

Millised plaanid on järgmiseks hooajaks?

Kõik jääb samaks: Enduro, E3 klass, TM tehasetiim. Eks paistab, mis tulemuste osas saama hakkab. Raske saab hooaeg kindlasti olema. Kuna ma olin teine, siis paljud ütlevad, et järgmine samm on kuld. Tähtis on iseendaks jääda ja teha seda asja nii hästi kui oskad. Peaasi, et üle ei hakka mõtlema.

Kuidas sellist tulemust tähistasid?

Seal ei tähistanudki, tulime koju ja kaks nädalat hiljem tegin sõpradele peo, nautisime. Ilma sõpradeta, pereta, abilisteta see asi ei oleks võimalik. Igaüks neist annab energiat.

Võistlesid TM Racing meeskonnas. Milline ja kui suur roll on selles võistlemiskarussellis meeskonnal?

On oluline. Osadel võistkondadel on muidugi suurem meeskond, minu käsutuse all tiimis on ainult kaks inimest. Mina pluss mu mehaanik, kes aitab mind ja annab mulle informatsiooni, osadel tiimidel võib-olla 5-6 inimest. Mis aga mulle väga meeldib on minu tiimi väiksus, sest see ongi mul nagu teine perekond. Mul läheb juba kuues hooaeg selles tiimis.

Klass, milles sõidad on E3, mida see tähendab? Kuidas klassid jaotatud on enduros?

Kubatuuride järgi. E1 on 125cm3 ja kaks takti või 250cm3 ja neljataktiline.

E2 on 250cm3 ja kaks takti või 450cm3 ja neli takti. E3 on siis üle selle ehk kõige võimsama kubatuuriga klass ja seal ei olegi enam piiranguid seatud.

Leokite suguvõsas tegelevad vist kõik motospordiga. Kas suguvõsa seltskonnas millestki muust ka juttu tehakse või on mootorrattad teema nr. 1?

Jõulude ajal ja aastavahetusel kui koos on oldud, siis räägitakse ruttu krossijutud ära ja siis tulevad alles muud jutud. Eks ikka räägitakse veel kalakasvandusest, mis on onul ja isa saeveskist, aga enamik jutte käivad ikka ümber motikate ja krossi.

Nüüd on juba lapsel ka mootorrattamudelid näpus? Ega vist pole võimalik last motokrossist eemale hoida?

Ma ei tea, kas see on geenides sees, aga ma olen seda meelt, et kui ta tahab siis tahab ja kui ei, siis ei hakka sundima. Kindlasti ma tahan, et ta oleks aktiivne ja tegeleks millegagi, mitte et lihtsalt logeleks. Vahet ei ole, kas mängib korvpalli või mängib hokit või tantsib, pühendumus on see mis edasi viib ja kui sa tõesti midagi tahad, siis saad seda saavutada.

13. oktoobril toimus heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad Lange motokeskuses, mis osutus publiku arvu ja kogutud summa mõttes väga edukaks. Mida arvad sellisest võistlusest?

Võistlus on äge. Mul lihtsalt oli ebaõnne ja tsikkel läks esimeses sõidus kohe laiali ja jäi tehnilise rikke tõttu päev pooleli, aga üldkokkuvõttes see võistlus on hea. Üritame nii palju kui võimalik motokrossi seltskonnaga head teha. Ma arvan, et heategevuseks annetatud raha läheb õigesse kohta.

Kuidas ja millal sattusid siia Haaslava külla elama?

See oli kaks aastat tagasi. Sattusin nii, et vend ja õde kolisid ka Tartumaale ja sündis perre poeg ning tahtsime omaette elamist. Uurisime natuke ja leidsimegi koha. Kindlasti oli üks tingimus kodu puhul vaikus ja rahu, sest olen ise ka koguaeg metsa sees elanud. Samas, kui tahan minna kinno või poodi, siis sõidan 10 minutit autoga ja kõik on olemas.

Millise tasemega on Lange motokeskus maailmatasemega võrreldes?

Lauri Roosiorg on väga suure töö ära teinud ja seda võib pidada maailmaklassiga kompleksiks. Eestis ma ei näe, et keegi just keskuse poole pealt vastu saaks. Kuna ma ise tegelen nüüd enduroga, siis ma väga palju seal sõita pole saanud olla, kõige paremat infot saabki raja peal olles.

Eelmisel aastal said Võrumaa aasta meessportlase tiitli. Kas pead ennast rohkem Sõmerpalu või Haaslava elanikuks?

Nüüd pean ennast ikkagi Haaslava elanikuks. Kindlasti on mu juured Võrumaal ja rohkem tuttavaid inimesi on seal, aga olen praegu väga rahul selle kohaga, kus ma elan ja kindlasti olen praegu rohkem Haaslava kui Sõmerpalu inimene.

Ehkki karjäär kestab veel sul aastaid, siis kas oled mõelnud, mida tahaksid tulevikus tegema hakata?

Ei ole mõelnud. Pärast maksarebendit, mis mul oli, olen hakanud elu võtma vabalt ja elan üks päev korraga. Kui saabki läbi karjäär, siis vaatame edasi.

Oled palju kodust ära, kuid kas vallalehte Haaslava Teataja loed?

Iga kuu saab ikka läbi sirvitud.

Kas kohalikel valimistel valima lähed?

Ei ole valinud ja vist ei lähe ka. Ma olen erapooletu, sest minu praeguses elus ei muutuks valima minekust midagi, kuid pühapäeval on veel viimane võimalus, ehk lähen ka. Naine küll valis ära.