Teise maailmasõja ajal sai hoone tugevasti kannatada ning see taastati stalinstliku arhitektuuri tavasid järgides 1953. aastal kultuurimajana. Nüüdseks on hoone juba 60 aastat kultuurisündmusi pakkunud ning olnud koduks paljudele harrastajatele. Aastakümnete jooksul on maja näinud mitmesuguseid aegu ja värvikaid kultuuritegelasi.

Pidupäev algab 8. novembril kell 11 kultuurimaja juubelist inspireeritud seminariga «Kultuuri maja», mis toob kokku kultuurikorraldajad kogu Eestist ning kus arutletakse kultuurikeskuste rolli üle tänapäeva Eestis ja tulevikus.

Rahvamajad on Eestimaal tegutsenud ligi 120 aastat ning olenemata riigikorrast olnud eesti rahvakultuuri järjepidevuse kandjad läbi aegade. Saja aasta vältel on muutunud Eesti elu ning sellega koos inimesed, nende huvialad ja eelistused kultuuri tarbimisel. Samuti on muutunud kultuuri- ja rahvamajade nägu ning sisu. Tõenäoliselt mõtlevad paljud kultuurikeskuste töö korraldajad igapäevaselt sellest, mida meie külastajad soovivad ja vajavad.

Seminaril räägivad oma tegemistest kultuurikeskuste esindajad ja kultuurivaldkonnas tegutsejad, arutletakse teemal, milline on kultuurimaja roll XXI sajandi Eestis ning kas meil on piisavalt oskusi ja võimalusi selle rolli täitmiseks.

Seminari lõppedes avatakse Viljandi kultuurimaja värvikat ajalugu tutvustav näitus, mida saab külastada 30. detsembrini.

Sakala keskuse jalutussaalis on 4. novembrist 2. detsembrini eksponeeritud kultuurimaja kauaaegse töötaja Teet Lindma pastellmaalid. Näitusega tähistatakse ühtlasi kunstniku juubelit.

Aastapäeva pühitsemine kulmineerub kell 19 algava juubelipeoga «Kultra 60». Humoorikas- nostalgilises meeleolus pidu toob kokku eri aegadel majaga tihedalt seotud olnud inimesed ning meenutab kultuurimaja endiseid aegu. Tantsuks mängib ansambel Günf koos sõpradega, esineb Uku Suviste ning lavale astuvad juubeldava majaga seotud harrastajad. Avatud on nostalgiakohvik.