Valimisnimekirja oli kantud 13 058 nime. Kokku käis valimas 8604 inimest, s.o 65,89% valla hääleõiguslikest elanikest.

Erakonnad ja valimisliidud kogusid hääli järgmiselt: Erakond Isamaa ja Res Publica Liit sai 2292 häält, Reformierakond 2153 häält. Valimisliit Parteivaba Viimsi kogus 1148 häält, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 1113 häält ning Eesti Keskerakond 868 häält.

Valimisliit Rannarahvas sai kokku 659 häält ja Üle-eestiline Valimisliit 24 häält. Kandidaadid järjestusid isikuti järgmiselt: Reformierakonna esinumber, Riigikogu liige Kaja Kallas sai kokku rekordiliselt 691 häält. IRLi liige Mari- Ann Kelam kogus 535 häält ja riigikogulane ning Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Urve Palo sai 337 häält.

21 kohta uues vallavolikogus jagunevad järgmiselt: IRLile ja Reformierakonnale kuulub volikogus kummalegi kuus kohta, sotsiaaldemokraadid ja Valimisliidu Parteivaba Viimsi esindajad saavad kumbki kolm kohta, Keskerakond võtab kaks kohta ja Valimisliit Rannarahvas saab ühe koha.

Koalitsioonilepingu allkirjastasid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Keskerakond

Teisipäeval, 22. oktoobril allkirjastasid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Keskerakond koalitsioonilepingu ühistegevuseks Viimsi vallavolikogus ning Viimsi vallavalitsuse moodustamiseks järgmiseks neljaks aastaks.

Koalitsioonipartnerid on kokku leppinud Viimsi valla elu edendamiseks vajalikes ülesannetes ja põhimõtetes ning kohustuvad neid koostöös ellu viima. Reformierakonna Viimsi piirkonna esimehe Märt Vooglaiu sõnul on koalitsiooni üks põhilisi eesmärke valitseda Viimsi valda üksmeeles ja võtta oma tegevuse peaeesmärgiks kodukoha valitsemiskultuuri muutmine ausaks, läbipaistvaks ja professionaalseks.

Koalitsioonilepinguga nähakse senisest enam tähelepanu sotsiaalteenustele, lasteaiakohtade tekkele, haridusvaldkonnale, teehoiukvaliteedi tõstmisele, tasuta ühistranspordi loomisele ja üldiste vallateenuste kvaliteetsemaks muutmisele.

Uue volikogu liikmed registreeritakse valla või linna valimiskomisjoni koosolekul mitte enne kui maakonna valimiskomisjonile kaebuste esitamise tähtaeg kolm päeva on möödas. Kui valimiskomisjonile kaebusi ei laeku, kutsub valla valimiskomisjon 1. novembril kokku uue volikogu koosseisu.