Uue volikogu valimisel osales 50,38 % (2016 hääletajat) vallas registreeritud 4001 valijast. Neli aastat tagasi oli valimistest osavõtu protsent veelgi madalam - 49,23. Madal valimistest osavõtu protsent ei saagi anda päris objektiivset pilti valijate tahtest. Seega tuleb meil kõigil leppida saavutatud tulemusega.

Volikogu uue koosseisu 19st liikmest on naisi 4, mehi 15, mis ühiskonna soovõrdsuse põhimõtet silmas pidades kiiduväärt suhtearv pole. Liikmetest on pikima staažiga ettevõtja Ülo Kais, kes valiti volikogusse esmakordselt 1993 ning on seal püsinud tänaseni. Noorimaks volinikuks uues koosseisus on IRLi ridades kandideerinud Rait Karus, kes on 24aastane.

Volikogu esimees valiti alles teises voorus

Volikogu esimehe valimisel esitati kaks kandidaati: senine vallavanem Aivar Lankei ja senine volikogu esimees Jaanus Reisner, mõlemad Valimisliidust Koduvald.

Kui kandidaadid olid esitatud, võttis sõna Jaanus Reisner, kes väljendas arusaamatust, et ühest valimisliidust on esitatud korraga kaks kandideerijat esimehe kohale ning võttis oma kandidatuuri tagasi. Toimus salajane hääletus. Et saada esimehe kohta, pidi kandidaat koguma vähemalt 10 poolthäält.

Pärast häälte kokkulugemist selgus, et Aivar Lankei poolt on antud 8 häält, 11 sedelit (bülletääni) tunnistas komisjon kehtetuks. Tekkis olukord, et volikogu esimehe valimisel tuleb korraldada teine voor.

Kandideerima esitati taas Aivar Lankei ja Jaanus Reisneri kandidatuurid. Seekord olid tulemused järgmised: Aivar Lankei poolt anti 7 häält, Jaanus Reisner kogus 12 häält. Seega osutus valituks vallavolikogu esimehe kohale Jaanus Reisner.

Seejärel asuti valima volikogu aseesimeest. Kandidaadiks sellele kohale esitati ainukesena seni seda ametit pidanud Mati Tiiter. Hääletamise tulemusena sai Tiiter 17 poolthäält, 2 valimissedelit tunnistati kehtetuks. Seega jätkab ka järgneval neljal aastal seni ametis olnud volikogu juhatus.

Järgnevalt esitas vallavanem Aivar Lankei vallavalitsuse tagasiastumise palve, mis ka samas rahuldati.