16. detsembril avab Sakala keskuse hoovis uksed Jõulula, mis eelmistel aastatel on lapsi rõõmustanud Kondase keskuse õuel. Sarnaselt möödunud talvele ootavad Jõulula väikeseid külalisi töötoad, kus jõuluaja kohaselt saab õppida piparkookide ja jõuluehete meisterdamist.

Valmivate ehetega kaunistatakse kohapeal asuvad kuusekesed. Lapsi võtavad vastu ja juhendavad rõõmsatujulised päkapikud, kes kindlasti ei jää vastust võlgu põnevatele küsimustele ja mängivad lastega toredaid mänge.

Mudilasi tuleb tervitama jõulusokk, kellega koos on püstkojas tore teed juua ja vestelda jõulutraditsioonidest. Lapsed, kes on taluloomadega vähem tuttavad, saavad Jõululas tutvust teha ühe toreda lambaga, ja kes teab, ehk mõne muugi talumajapidamise loomaga. Erilistel hetkedel tuleb häid pühi soovima päris jõuluvana.

Et päkapikud vajavad enne tähtsat jõululaupäeva veidi puhkust, siis Jõulula on lasteaiarühmadele avatud esmaspäevast, 16. detsembrist kuni reede, 20. detsembrini. Linnarahvast ootab Jõulula 20. detsembril kella 17-20, 21. detsembril kella 12-20 ja 22. detsembril kella 12-16.

Lasteaiad ja ettevõtted peavad Jõulula külastamiseks ennem sobiva aja kokku leppima. Lasteaiarühmade eelregistreerimine on novembri lõpuni telefonil 5329 2141 või aadressil heli@sakalakeskus.ee.

31. detsembril ootab Sakala keskus kõiki vana aasta ärasaatmist ja uue aasta saabumist tähistama lõunamaise tantsumuusika, nalja ja naeruga.

Kell 22 saab alguse aastalõpupidu, kus kuumad tantsurütmid kõlavad ansamblilt L´Dorado ning õhtut juhib rõõmsameelne Tarvo Krall. L´Dorado on publikut lõunamaiste muusikarütmidega, peamiselt Ladina-Ameerika muusikaga rõõmustanud juba aastast 1994. Esitatavad lood on lustliku meloodia ja tekstiga ning tantsupõrandale kiskuvad.

L´Dorado on laval koosseisus Tarvo Krall, Andres Raag, Mart Pauklin, Tarvo Jaaksoo ja Toomas Rull. Peol saab tublisti ka naerda. TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 10. lennu üliõpilaste esituses näevad külalised Ladina-Ameerika teleseriaali «Salome» kuumimaid osi. Humoorikate sketšidega on laval Lennart Peep, Silver Kaljula, Jaanika Tammaru, Rauno Polman, Kristjan Lüüs ja Karl Edgar Tammi.

Publiku kaasalaulmiseks ja tantsitamiseks kõlavad kõigile tuntud hitid vokaalinstrumentaalansamblilt Ajaratas Halastamatult Veereb, Ei Teda Peatada Saa, Eriti. Ansambel on laval koosseisus Kait Lukka, Elmar Liitmaa ja Tanel Talve. Õhtule lisab särtsakust tuleteatri Kelfirius tule-show.