Eks aega mööda saadakse ikka targemaks.  Ma pole oma vanuse pärast kunagi muret tundnud. Inimene on ju täpselt nii vana kui ta ise ennast tunneb olevat.  Alles praegu esitatud küsimus meenutab mulle, et olen vist tõesti jõudnud mingi märkimisväärse tähiseni. Olulised muutused minu mõttemaailmas on toimunud palju varem. Elukogemus on andnud   juurde oskust vahet teha, mis on tähtis ja mis mitte ning tarkust olla rahul sellega, mis olemas on.

Oled Priiuse segakoori eesotsas olnud 4 aastat. Kuidas ja mis suunas arengud on toimunud?

Ma ei ole Priiuse segakoori juures sihilikult erilisi muutusi ette võtnud. Lähtusin sellest, et kooris käivad koos erineva muusikalise ettevalmistusega inimesed oma vabast ajast vabal tahtel. Muusika tegemine peab toimuma ikka avatud südame ja rõõmsa  meelega. Olen püüdnud leida sobivat repertuaari, arvestades  lauljate ja enda maitset ning võimekust. Koos teiste kooridega oleme erinevatel laulupäevadel esitanud ka raskemaid  laule. Eesolev üldlaulupidu oma nõudliku repertuaariga on siiski meie koori ridasid mõnevõrra ümber sättinud. Edaspidi ootan aga jälle laulma kõiki, kellel selle vastu huvi on.

Segakooride häda on tihti see, et on palju naisi ja vähe mehi. Kuidas saada mehed laulma?

Kui meestel oleks nii suur sissetulek, et nad töö tegemisega ennast ära ei kurna, siis ehk jõuaksid nad mitmesuguse meelelahutusega tegelda. Eelnev kogemus on ka oluline. Veel natuke aega tagasi oli paljudes koolides kooris laulmine kohustuslik. Loomulikult tekitab niisugune vägisi „koolitamine"  vastumeelsust.

On laulupeohooaeg. Oled kindlasti käinud paljudel laulupidudel. Mis on sinu arvates see, mis paneb inimesi püüdlema sinna Tallinna laulukaare poole?

See on traditsioon. Inimesed vajavad oma ellu kindlaid asju või sündmusi. Laulupidu on paljudele kooridele hea põhjus veidi rohkem muusikaliselt pingutada. Kindlasti paelub ka võimas tunne, mis tekib üheskoos lauldes. Viimastele laulupidudele on leitud ka väga head pealkirjad: „Üheshingamine", „Aja puudutus. Puudutuse aeg". Suurelt mõeldes ollakse üle paljudest ebameeldivustest.

...Ja Priiuse segakoor jõuab laulupeole?

Tahaks loota. Me oleme palju tööd ära teinud. Iga prooviga läheb koori kõla aina ilusamaks. Aga palju on veel õppida.

Milline tähtsus on muusikaelu silmas pidades möödunul ja ajalool ning mil määral peaksime toetuma oma tegemistes minevikule?

Mina keskendun käesolevale ajale, ehkki minevikus toimunut on huvitav teada, ja kindlasti tasub jäädvustada inimeste tehtut.

Mida on tänapäeval peale hakata muusikalise kõrgharidusega, kui igaüks võib saada superstaariks või nokitseda oma hitid arvuti taga?

Muusikaline haridus avab inimesele unikaalse - värvika ja põneva maailma. Mida sügavamale sa sellesse kaevud, seda enam ta sind kaasa haarab. Kui mingi teos läheb kuulajatele väga korda, siis keegi autorilt diplomit ei küsi. Õeldakse ka, et muusika on jumalik nähtus ja helilooja ainult maapealne vahendaja. Seega on igaühel võimalus leida oma muusika. Kõrgharidus aga annab kindlasti  inimesele avarama silmaringi.

Oled olnud muusikaõpetaja koolides, töötad ka Arsise kellade koolis. Milline seos on sul laste ja õpetamisega. Kutsumus?

Ma töötasin 14 aastat praeguses Tartu Kivilinna Gümnaasiumis, kuhu läksin pärast Tallinna Konservatooriumi lõpetamist. Noorena on huvitav ennast ja õpilasi üha uuesti ja uuesti „avastada". Sillaotsa koolis olin 3 aastat. Selle kooli kooriga laulupeole saamine ja maakonna kooride võistulaulmisel käimine olid suureks väljakutseks nii mulle kui õpilastele, aga pakkusid  lõpuks ülimat rahuldust. Üldhariduskoolis õpetamisel on see viga, et seal peab lapsi pidevalt hindama vastavalt programmile. Arsise kellade kool on huvikool ja seal püütakse arvestada iga lapse eripäraga. See tagab meeldiva õhkkonna ja ma olen seal töötanud juba 11 aastat. Seega võib küll ütelda, et lastega tegelemine on minu kutsumus.

Millega tegeled peale muusika ja töö? Mõni hobi?

Minu hobiks on viimastel aastatel aiatöö. Eelmiseks sünnipäevaks  sain meie koorivanemalt kingituseks kutsika ja nüüd on minu hobiks  ka koera eest hoolitsemine.

...See on Sillaotsa kool,
kuhu iga päev meid toob
suureks kasvamise hool,
õnnis õppimise soov...

Need read peaks sulle autorina tuttavad olema? Kas õnnis õppimise soov on sinus endas ka olemas?

Täiesti on olemas. Ma käin praegu inglise keele kursustel, loen oma hobidega seotud raamatuid, uurin alternatiivmeditsiini ja erinevate elustiilide kohta käivat kirjandust.

Kuidas tavatsed jõulupühi tähistada?

Meil on kombeks korraldada jõulupidu oma sugulaste seltsis. Oma vanemate, minu ja abikaasa õdede-vendade ning nende peredega on meil siis koos umbes 30 inimest. Advendiajaks soovin kõigile palju ilusaid hetki ja rahu südamesse.