"Meie hinnangul pole piisavalt ja kompleksselt analüüsitud muutuvate toetusvõimaluste mõju erinevatele konkreetsetele taludele ja põllumajandusettevõtetele. Praeguste kavade rakendumisel kaotavad eeloleval perioodil oluliselt mitte ainult suuremad põllumajandusettevõtted, vaid ka väga paljud üheperetalud. See võtab neilt ära võimaluse investeerida konkurentsivõimelistesse tehnoloogiatesse, loomade heaolusse ja keskkonnanõuete täitmisse. Vähenevad toetused võivad mõjutada ka toidu hinda poes," teatasid põllumehed.

Eesti Põllumeeste Keskliit soovib lähipäevil jätkata asjalikku, analüüsidel baseeruvat argumenteeritud arutelu selleks, et paremini mõista põllumajandusministeeriumi poolt uueks Euroopa Liidu finantseerimisperioodiks kavandatud meetmete konkreetseid eesmärke ja nende saavutamise teid. Tänaseni väljapakutu vajab kindlasti täiendavat selgust ja toidupoliitilistele majandushuvidele sobivamat seadistamist.

Eesti Põllumeeste Keskliidu liikmed toodavad ligi 80% Eesti toidutoormest.

Homme toimub Tallinna Tehnikaülikooli aulas üleriigiline Eesti põllumeeste konverents, kus loodetakse neile küsimustele vastuseid leida.