"Uute Tuulte" valmistumine valimisteks oli minu jaoks täiesti uus kogemus. Püüdsi­me end vallarahva tegemiste ja olukorraga vallas kurssi viia ja kuulsime ka kriitikat valla kohta, elanikega mitte­arvestamist. Meie vallas elab väga palju tublisid ja ettevõt­likke inimesi, kelle arvamusi kuulda võttes võiks vallale sellest ainult kasu tõusta.

Olen praegusest ametist sõltumata ka valla tavakoda­nik ja nii näen vallaelu mõ­lemas rollis, kuid vallavane­mana olen võtnud vastutuse ja kohustuse teha teoks koos meie valimisliiduga plaanitu.

Miks nõustusid hakkama vallavanemaks?

Vaagides vallaelu puudujää­ke, tekib küsimus: miks on nii palju ükskõiksust, tegemata ja lõpetamata töid. Kas tõesti ei leidu inimesi, kes suudaksid meie looduskaunist elupaika paremuse teele pöörata?

Olen kasvanud ja tööta­nud korra ja nõudlikkuse õhkkonnas ja juhtinud toot­mis- ja äriettevõtteid, koge­mustepagas on mul olemas. Tunnen endas jõudu, ener­giat ja tahet tegutsemiseks.

Värskes ametis olen avas­tanud inimsuhete uusi keeru­kaid tahke, kuid alati on vaja jõuda koosmeelele. Volikogu ja vallavalitsuse ülesanne on leida uusi võimalusi töökoh­tade loomiseks, et inimestel oleks soov elada ja end sisse kirjutada Keila vallas. Mitte nii, et ainsad ihaldatud töö­kohad on vallamajas.

Oled pikalt elanud Kloo­garannas. Kui hästi oled kursis valla teiste asulate elu-oluga?

Arvan, et tunnen üsna hästi enamikke valla alevikke ja külasid. Aastad valla vee-et­tevõtte tegevuse korralda­misel andsid mulle ülevaate kõikidest asumitest ja võima­luse kohalikega tutvust teha.

Su hubases kodus on palju köitvaid päevinäinud esemeid. Teie peres on vist vanad asjad ja traditsioonid au sees?

Tõepoolest, kogume abikaa­saga vanu esemeid. Minu hu­viorbiidis on tehnikaga seon­duv. Mul on väike kogu vanu fotoaparaate ja meremehena kollektsioneerin antiikseid kompasse, laevakellasid ja muud laeva-atribuutikat. Tä­napäeval valitseb elektrooni­ka, vanad seadmed on me­haanilised - põnev võrrelda.

Minu kaasa, kellega olen koos juba 43 aastat, on süga­vate kultuurihuvidega. Ivi-Els on elukutselt sisearhitekt. Tal on suur Eesti vanade kar­jakellade kogu, mille kõrval ka suveniirkellad võõrsilt.

Ühe rahvuse kultuurilu­gu on välja kasvanud kõigest eelnevast. Tore on käes hoida vanade meistrite kätetööd ja selle saamislugu vaimusil­mas ette kujutada. Iga kodu on pererahva nägu, väljen­dades perele omaseid väär­tusi. Kodused pühad on meil suursündmused - jõuludel on pere alati koos ja lastelastele tuleb jõuluvana; värvilised kevadpühad ja lõkketulega jaanipäev. Vastlapäeval käime seltskonnaga kelgutamas ja mardipäeval marti jooksmas.

Vallavanema õlul on mitu rolli - juht, esindusisik, vastutaja. Millises neist end kõige kindlamalt tunned?

Vallavanem peab igat lõiku oma töös väärikalt täitma, allahindlust ei saa üheski lubada. Pika tööelu jooksul olen olnud paljudes rollides. Hariduselt olen diplomeeri­tud automaatik-telemehaa­nik ja ökonomist tootmise juhtimise planeerimise alal. Olen õppinud TPI-s ka me­tallide lõiketöötlust, Mosk­vas turismi ning täiendanud end juhtimise alal.

Praeguses ametis tunnen end kui pallimeeskonna tree­ner, kelle ülesanne on viia val­latiim „maailmameistriks".

Sul on ka Porsche ja paat - nendega tuleb ju ka vastu­tustundlikult ringi käia?

Aastaid tagasi premeeriti mind sportautoga Porsche Carrera. Öeldakse: kes suu­dab taltsutada kiiret ja võim­sat autot, peab omama kiiret reaktsiooni, tähelepanu, osa­vust ning järelikult saab hak­kama ka elus. Olen täitnud oma unelma - omada väike­laeva. Kaptenil lasub vastu­tus. Ilmastikuoludest, reisijate enesetundest, karidest, udust ning mere meelevallast sõl­tumata peab kapten reisijad ilusti kodusadamasse tooma.

Mida soovid vallarahvale jõulukuuks?

Jõulud on kõige südamliku­mad kodused pühad. Soovin vallarahvale küünlasäras ko­dusoojust lähedaste keskel!