"Sain ennast kõrvutada maailma paremikuga," ütleb ta.

Eesti koondis alustas teekonda Austriasse 15. novembri varahommikul Tallinna lennujaamast Esimesel õhtul toimus võistlejate kaalumine ja mõõtmine. Teisel päeval olid kavas eelvõistlused ja poolfinaalid. "Nendest selgitati esialgu 15 parimat ja pärast kuus finalisti, kes võistlesid 17. novembril toimunud finaalis. Kuue hulgas olin ka mina," ütleb Reinart.

Lõpuks tuli Tabasalu mehele kuues koht. "Debüüt kujunes üle ootuste edukaks. Ikkagi esimene MM ja koht finaalis. See andis tohutu motivatsiooni edaspidiseks," räägib atleet.

Saaremaalt Harkusse

Kuidas sai 25-aastasest Peep Reinartist harkulane ning spordimees? "Olen elanud Tabasalus alates kuuendast eluaastast ehk aastast 1995. Sain kooliealiseks ja kolisime Saaremaalt mandrile," ütleb mees. Jõusaali trenni on ta teinud viimased neli aastat.

Klassikalises kulturismis asus võistlema alles selle aasta kevadel Tallinna meistrivõistlustel.

Kulturism kui selline jaguneb Reinarti kinnitusel kaheks - kulturism ja klassikaline kulturism. "Kulturismi kategooriad jagunevad kehakaalu järgi ja klassikalises kulturismis pikkuse järgi.

Klassikalises on sisuliselt tegemist lihasmassi piiranguga," seletab mees. Võistleja maksimumkaal sõltub pikkusest. Ise võistleb Reinart kategoorias - 171 sentimeetrit "See tähendab pikkus miinus 100 pluss 2 kilogrammi. Kokku on viis kategooriat ja igal kategoorial on oma valem," ütleb mees.

Treeningud on tihedad

Millised näevad välja atleedi treeningud? "Treenin keskeltläbi 4-5 korda nädalas 45 minutit kuni poolteist tundi korraga. Iga kord kõik lihasgrupid," seletab Reinart.

Toitumisrežiim on meestel range ja spetsiifiline. Võistlusteks valmistumisel on ees kindel kalorinumber ja kindel toitainete hulk, mida ei tohi ületada. Vastasel juhul pole võimalik vajalikku vormi saavutada.

"Näiteks põhilised toiduained, mida kulturist endale lubada saab, on munad, kanafilee, kala, kodujuust, kohupiim, täisterakaerahelbed, tatar, köögi- ja juurviljad ning muu roheline," loetleb Reinart.
__________________________________________________________________________
Peep Reinarti saavutused tänavu

• Tallinna meistrivõistlused: algajate kategoorias esikoht ja absoluutarvestus neljas koht.
• Eesti karikavõistlused: klassikalises kulturismis (-171 sentimeetrit) teine koht ja absoluutarvestuse neljas koht.
• Balti matš: klassikalises kulturismis viies koht.
• Eesti meistrivõistlused: klassikalises kulturismis teine koht ja absoluutarvestuse kolmas koht.
• Põhjamaade meistrivõistlused: klassikalises kulturismis (-180 sentimeetrit) kolmas koht.
• Igapäevaseid treeninguid juhendab Indrek Otsus.