Omaette nurgakese olid leidnud Varbola noortetoa lapsed, kes valmistasid kohapeal kaarte ja mudilastele värviraamatuid. Raha koguti oma noortetoa tarbeks.

Neid oli julgustanud laadal osalema Eda Leesalu, kellel täitus hiljuti esimene kuu noortetoas töötamisel. Lapsed olid teinud ka keraamilisi ehteid ja Eda ise kauneid keesid. Sel korral väga palju õpitubasid laadal ei olnud, kuid nii mõnegi müüja juures sai õppida rosettide tegemist või kaartide valmistamist. Laadale oli tulnud rahvast nii Varbola keskusest kui kaugemaltki ning keegi ei pidanud lahkuma tühjade kätega. Üks müüja ütles, et talle meeldivad jõululaadad, kus pakutakse ehedat eesti käsitööd ja ei pidanud pahaks, et teises saalis sai jõuluvana oma kingikotti pista vahvaid nukke ja loomi ning uusi riideesemeid. Väga kaunid olid kõige kaugemalt, Juurust, omavalmistatud küünlaid müüma tulnud Katrin Helend- Aaviku tooted.

Järgmisel aastal võiks laat olla veel suurejoonelisem ja kauplejaid veel rohkem. Nagu ikka on jõuluaeg kiire ning käsitöö tegemine jäetakse viimasele minutile. Nüüd ongi mul Varbola rahvamaja juhatajana plaanis jaanuaris avada endises raamatukoguruumis käsitöötuba, kus saaks näputööd teha ning naised sokki kududes juttu puhuda. Käsitöötoa avamiseks on vaja palju asju, aga juba on sinna esemeid annetada lubatud. Eakate klubi Tuluke aktiivne liige Tiina Vanamölder lubas anda õmblusmasina, kangasteljed tulevad Orava talu perelt. Kui kellelgi on pakkuda õmblusmasinaid, kangastelgi ja muud vajalikku meie peagi avatava käsitöötoa jaoks, siis palun võtta kindlasti ühendust Piret Linnamäega. Oodatud on materjal kaltsuvaipade tegemiseks, ka lõngad ja vanad kampsunid, mida saab üles harutada. Tuba hakkakski tööle nagu taaskasutuskeskus, sest pea igast vanast asjast saab valmistada uue ja huvitava toote.