Kooli kokk Piret küpsetas eelmisel päeval valmis suure hunniku piparkooke, mida igaüks oma maitse järgi kaunistada sai. Helen õpetas purke pitsistama, Katrin abistas kingikoti meisterdajaid ja Airika voltis kaarditoorikuid. Kõigil olid näpud kibedasti ametis ja valmistöid sai mitu lauatäit.

Seejärel algas Kabala segakoori jõulukontsert. Nagu juba tavaks saanud, pakuti samaaegselt kuuma jõulujooki ja ka pehmet piparkooki. Kontserdi lõpetuseks palus vallavanem Anne Leht kooril veel kord laulda laulu „Mu südames nüüd süüta", et süüdata eelmisel päeval Rapla kirikust toodud ja üleöö põlemas hoitud advenditulest küünlad ning jagada seda tuld kõigile, kes kohale olid tulnud. Sai tore päev. Tänulikud olid korraldajad ja ka osalejad.

Ja jälle on pühapäev, sedapuhku 8.detsember ja teine advent. Koolimaja juures jälle sagimine, sest ühest väikesest uitmõttest on läinud käima kohalike käsitöömeistrite jõululaat. Müüjaid on koolimaja saal täis saanud. Kohale on tulnud ka paar kauplejat väljapoolt valda.

Kaubavalik on väga lai - käsitööseebid ja küünlad, kudumid ja ehted, sallid-prossid, uhked suhkrumassist lauakaunistused, mett ja muudki suupärast. Koolilapsed on müügiks toonud isetehtud kooki ja meisterdusi. Ja ostjaidki tuleb ja läheb ning vahepeal on saal täitsa tihedalt inimesi täis. Siis äkki on saali keskel meie kooli tantsutüdrukud, kes on teel esinema ning pakuvad ka laadarahvale rõõmu oma Kabala Kaera-Jaaniga. Viimased ostlejad jõuavad kohale napilt enne lõpetamist ja saavad nemadki veel oma osa! Aitäh, Airika Rahuojale, laada ettevalmistamise kõige suurema töö tegijale!

Lõpetuseks väike jõululubadus - järgmisel aastal teeme me seda kõike jälle!