«Üks hea näide on tänavapostid ja liiklusmärgid, mis lihtsalt väänatakse või lükatakse kõveraks.
Samuti on murtud Lossiparki istutatud uusi puid ning pidevalt lükatakse ümber prügikaste ja lõhutakse tänavavalgustuslampe,» loetles Maidla.

Tänavu renoveeriti täielikult Pikk, Lutsu, Sepa ja Munga tänav.

Paraku on linnavalitsuse töömehed pidanud seal korduvalt lambipirne vahetama. Maidla sõnul on talle teada antud juhtumitest, kus mingi kamp raputab uhiuut tänavavalgustit seni, kuni pirn läbi läheb. Ühele pirnivahetusele kulub ligi 50 eurot ning kui pärast huligaanitsemist tuleb asemele panna aina uued, tähendab see linna rahakotile suuri kulutusi, mida saaks ka ära hoida.

«Me näeme iga päev suurt vaeva, et arendada linnaelu väga väikeste summade eest ning tõesti on äärmiselt kurb, et selle asemel, et edasi astuda, peame pidevalt paigal seisma ja remontima seda, mille oleme juba korda teinud,» nentis majandusameti juhataja.

Maidla sõnul on käesoleval aastal olnud kaks juhtumit, mil ühe öö jooksul on ära lõhutud kõik Lossipargi lambid. Ükskord tuli päevavalgele aga see, et keegi oli ära murdnud kümme noort puud.

«Ma ei oska öelda, mis ajendab inimesi seda tegema. Kõiki asju ei ole paraku võimalik ehitada nii, et inimesed sellest jagu ei saaks,» ei varjanud ta oma nördimust.

Linnaametnik tunnistab, et novembri lõpul alguse saanud diskussioon Oja tee üle tekitab pidevalt tunde, et kui linnaruumis nii tihti lõhutakse, siis on väga raske leida eelarvest summat, mille eest midagi ehitada. «Küll keegi ära koristab ja parandab - see ei saa olla õige suhtumine,» arutles ta.

Maidla hinnangul on väga imelik, et seni ei ole politseile väga palju teateid laekunud ning jääb mulje, et kui huligaanitsemine aset leiab, ei näe seda kunagi keegi.

«Võib-olla pealtnägijad kardavad teavitada või nad ei tulegi esimese hooga selle peale. Samas on äärmiselt oluline, et seda tehtaks.»

Maidla paneb linnakodanikele südamele, et kui keegi näeb kuskil lõhkumisi, tuleb sellest esimesel võimalusel korrakaitsjatele teada anda. «Ka linnavalitsus edastab alati info politseile, kuid kahjuks tulevad pahateod liiga hilja esile ning süüdlast on siis juba raske leida,» rõhutas ta.