Varbola naiskoor Astra panigi ilusa punkti jõuluturu programmile jaanuarikuu esimesel pühapäeval. Siis kanti koos lastega ette kogu oma jõulukava. Eriti vaprad olid väikesed laululapsed Kaili ja Karmen Kungla ning Gabriel Ilisson, kes koos kooriga ja ka üksi laulsid mitu laulu. Solistidena astusid üles Varbola kooli õpilane Jasmin Elshal ja Kersti Kaisa Tarnamaa, kes on ühtlasi ka koori liige.

Kuulajaskond oli sel päeval sootuks teine kui jõuluajal. Raekoja plats oli puupüsti täis turiste, kes olid aastavahetusel Eestisse saabunud. Esinemisjulgust andis kooriga kaasas olnud lastele jõuluvana ning kartma ei löönud keegi.

Kõikidele jõuluturul osalenud Raplamaa kollektiividele on läinud aasta olnud esinemisterohte.

Marikase tantsu- ja moekooli tantsijad on esinenud nii kodu- kui välismaal ning naiskooril Astra oli eriti tihe graafik detsembrikuus, kui esineti pea igal nädalavahetusel. Mitmel korral lauldi kodupubliku ees, lisaks Saue kirikus, Märjamaal, Kernu rahvamajas ja viimati Tallinnas. Hooaja algusest on koor täienenud mitme liikmega ja on tore, et naiskooris ei pelga laulda noored koos vanemate inimestega.

Alanud aasta on Astrale väga tähtis, sest peetakse koori aastapäeva ning muidugi valmistutakse laulupeoks. Kellel laulupisik hinges, tulge meie hulka! Oleme rõõmsad iga uue liikme üle. Kollektiiv on väga üksmeelne ja ühtehoidev ning hästi palju on esinemisi.

Laulmas käiakse nii Varbolast kui kaugemalt, näiteks igal neljapäeval sõidavad proovidesse Märjamaa naised Katrin Liiva ja Gaili Ilisson. Kindlasti on meie suurepärane lauluõpetaja üheks ajendiks, miks koos olla tahetakse. Marju Plamus on dirigent, kes oskab sulanduda kooriga üheks ja on ringijuhendajana aktiivne. Lisaks proovidele teeb Marju ka hääleseadet.

Kes tahab veel liituda meie Astraga, siis olete oodatud - ees on suur suvine pidu ja laulupeo laulude õppimine käib suure hooga. Aga kõige tähtsam: laul täidab ka argipäeval hinge. Kui keegi arvab, et ta ei oska laulda, siis ütleks nagu lauluõpetaja ja Raplamaa Kultuuripärl Urve Uusberg: igaühel on lauluhääl ja igaühe saab õpetada viisi pidama.