Linnades suudeti sel ajal rajada enamasti vaid ebamugavaid kilehalle. Lääne-Virumaal oli vaid Tamsalu EPT-l midagi vastu panna.

1972.a. Spordileht kirjutab: "Vinni spordihoone katuse alla mahub 36x18m korvpalliväljak, garderoob 1000 inimesele (!), projekti järgi mitukümmned teist ruumi. / .../ "Ja see on alles algus," arvas Vinni unistustest ja reaalsustest kajastavas leheloos sovhoosi direktor Heino Kallaste."

Valmimise järel sai Vinni spordihoones harrastada pallimänge, olid ruumid lauatennise ja male-kabe mängimiseks, raskejõustiku harrastamiseks. Spordihoone muutus kohe väga populaarseks, raske oli vaba treeninguaega saada. Asta Orro Vinni Spordikompleks 40! meenutab, et Vinni naiskorvpalluritel tuli harjutada teinekord lausa öötundidel. 1989. aastal lisandus nelja rajaga ujula.

Uute võimaluste avanedes on jõudumööda Vinni spordihoonesse investeeritud ning spordihoone kasvanud spordikompleksiks ka sisu mõttes. Vinni Spordikompleksi on aastatel 2008-2009 tehtud suured investeeringud, mille käigus uuendati ujula osa, riietus- ja dushiruumid, kohvikut, fuajeed, ehitati seminariruum, laiendati hotelliosa jne. "Mahukad investeeringud ei võimalda uusi investeeringuid teha. Samas aga tuleb hoonet seestpoolt värskendada ja lagunema hakkavaid ruume remontida. Kokkuhoidu loodame tulevikus saada 2013. aasta lõpus paigaldatud maaküttele üleminekust," lausus AS Vinni Spordikompleksi nõukogu esimees Uno Muruvee.

Vinni vallavanema Toomas Väinaste sõnul kannab spordikompleks uhkevõitu nime - aktsiaselts, kuid oma olemuselt on spordikompleks rohkem kultuuriasutus, pakkudes vallaelanikele soodsa hinnaga sportimisvõimalusi.

Spordikompleksi tegevjuhi Ergo Prave sõnul annab spordikompleks tööd 26 inimesele, kes teevad kõik, et kasutajad tunneksid end spordikompleksis hästi.

Vinni spordihoone on selle valmimisest alates suutnud pakkuda kaasaegseid sportimisvõimalusi. Tänane Vinni spordikompleks koondab enda alla ujula, mitmesugused spordisaalid, saunad, hotelli, kohviku, seminariruumi, on ruumid liikumis- ja tervisekeskusele.

Spordikompleksi kõrval asub kaasaegne täismõõtmetega staadion koos välisväljakute ja kergliiklusteega. Vinni häid sportimistingimusi on varmad ära kasutama spordiühingud nii Eestist kui välismaalt treeninglaagrite ja võistluste korraldamiseks.