Kõrge eani elamiseks oli juubilaril sünnipäevale tulnutele ka retsept välja pakkuda: tuleb tohututes kogustes tööd vihtuda, seejuures vähe kurta, olla heas tujus, süüa suurtes kogustes küüslauku ja sibulat. Lehma pidada. Sünnipäeval meenutasid lapselapsed, kuidas neid vanaema juures koolivaheaegadel kohe tööle pandi. Loomapidamine oli põhiline, lehm pidi lüpstud olema, hein tehtud.

Kuigi Leida on olnud pea pool oma elust pensionär, saades pensionile juba 55-selt, on ta teinud tööd kõrge vanaduseni. Lapselaps Leelo Palk ütles, vanaema pidas lehma ka veel siis, kui oli üle 80. Kui lehma enam polnud, avastas ta alles siis, et kas tõesti peab inimene nii vanaks elama, mõistmaks, kui kerge on elu ilma lehmata.

Vanima tütrena sai Leida-Helene koolis käia vaid neli klassi. „Mina õpetajana ütlen, et nii ilusa käekirjaga ja nii õigesti kui vanaema, ei kirjuta ka tänased kaheksandikud mitte," rääkis Leelo Palk. "Vanaema jaoks oli tähtis, kuidas meil koolis läheb." Meie, need on kaks tütart - Leelo ja Piia Pärnik ja Piia kaks poega.

Leelo Palk meenutas, et kepikõndigi tegi vanaema endatehtud pilliroost keppidega ammu enne seda, kui spordiala siinmail tuntuks sai. Kõndis õuepeal raja sisse ja tegi seal veel 80-90-sena 10 000 sammu päevas. Vallavanem Toomas Väinastele oli see juba 11. kord vallavanemana õnne soovida. Vallavanem mäletab Leida-Helenet ajast, mil ta töötas Roela sovhoosis laohoidjana ja kaalumajas. Leida on sõbralik ja heatahtlik inimene, keda ta kunagi kurtmas kuulnud ei ole.

Väimees Mati Pärnik meenutas aega, kui peretütrele autoga kosja sõitis - tulid autoga, hea, kohe saadame su metsast puid vedama! Nii kui külla läksime, oli esimeses asjaks laua taha istuda ja tööjaotus selgeks teha. Leida põhimõte oli, et tööd tuleb teha päeva ajal, mitte aga kohvi juua ja aknast välja vahtida. Selle pere moto on olnud töö ja veel kord töö! Töö kõrval suurt aega Leidal laias ilmas ringi vaadata pole olnud. Nii meenutaski Mart Pärnik Leida ütlust, et ta pole käinud kõrgemal kui lakas ja kaugemal kui Rakveres.

Leida võib õnnelik olla, et tal nii tublid lapselased on. Leidal on seljataga õigesti ja hästi elatud elu, võtsid õnnitlejad kokku Leida elu.