Statuudi järgi antakse valla Aasta Tegija nimetus tunnustusena üksikisikule, kelle töö, tegevus ja isiklik eeskuju majanduse-, kultuuri-, hariduse-, spordi-, sotsiaal- või mõnes muus valdkonnas on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja mõjutanud oluliselt Väike-Maarja valla arengut.

Esmalt olid aasta tegija kandidaadid arutusel vallavolikogu komisjonides.

Kõikidest komisjonidest läks volikogu juhatusele ettepanek nimetada valla aasta tegijaks Vaido Rego.

Väike-Maarja korvpalliklubi ja Virumaa Pallimängude Kooli treeneri Vaido Rego esitasid kandidaadiks aasta tegija nimetusele Väike-Maarja U15 korvpallipoiste lapsevanemad ja Väike-Maarja spordihoone.

Ettepanekus on kirjas:

„Vaido Rego teeb oma tööd suure entusiasmi ja pühendumisega ning tema tulemuslikku tegevust on märgatud ka maakonna piiridest kaugemal. 2013. aastal jõudsid tema juhendamisel U14 vanuseklassi poisid Euroopa tippu. Paljud tema juhendamisel treeninud poistest on jõudnud Eesti noortekoondistesse.

Kõrgete tulemuste taga on treeneri järjekindel ja visa töö. Lisaks tippsaavutustele korvpallis on Vaido Rego pööranud suurt tähelepanu poiste isiksusteks kasvatamisele. Vaidole on tähtsad õppeedukus, viisakas käitumine, tervislik toitumine, eitav suhtumine meelemürkidesse ning vastavalt sellele poiste kasvatamine ja suunamine. Vaido käe all treenivate poiste distsipliin ja kohusetunne on tänu treeneri tööle kõrgelt arenenud. Vaidole on esmaseks eesmärgiks treeningprotsessi kvaliteet.

Kõrged saavutused on selle tulemus. Vaido ei too inimlikke väärtusi ohvriks kõrgete tulemuste saavutamisele."

Olulisemaid tulemusi 2013. aastal:

- Hooaja 2012/2013 Eesti parim poiste korvpallitreener
- Eesti U16 noortekoondise abitreener (hooaeg 2012/2013)
- Eesti U15 noortekoondise peatreener (hooaeg 2013/2014) - Eesti U14 noortekoondise peatreener (hooaeg 2012/2013)
- Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) - 1. koht (Virumaa Pallimängude Kool)
- Balti Matš - 1. koht (Eesti U14 noortekoondis)
- Eesti MV PC1 - 1. koht (Virumaa Pallimängude Kool)
- Eesti MV PB - 3. koht (Virumaa Pallimängude Kool)
- Eesti MV PC karikavõistlus - 1. koht (Virumaa Pallimängude Kool)
- Eesti Koolispordi Liidu 6.-9. klasside poiste korvpalli meistriliiga fi naalturniir - 1. koht (Väike-Maarja

Gümnaasiumi 7.-8. klasside poisid) Virumaa Pallimängude Kooli võistkonna koosseisust moodustavad valdava osa Väike-Maarja korvpallipoisid.

Valla aasta tegijat, auväärseid vallakodanikke ja valla 2013. a paremaid sportlasi tunnustatakse 24. veebruaril Väike-Maarja seltsimajas toimuval vabariigi aastapäeva aktusel.