Enam kui 400 õpilast mängivad eesti heliloojate ja Heino Elleri klaverimuusikat rohkem kui kolmekümnes muusikakoolis üle Eesti Valgast ja Antslast Loksani ning Kuressaarest ja Kärdlast Narvani. Noorte klaveripäevaga pööratakse avalikkuse tähelepanu eesti klaverimuusikale, meie noortele klaverimängijatele ja meenutatakse eesti muusika klassikut Heino Ellerit, kellel on sel päeval 127. sünniaastapäev. Samuti tahetakse anda klaveriõpilastele võimalus tunda end osana suurest üleriigilisest muusikaüritusest, mille lõpetab pianist Sten Lassmanni kontsert H. Elleri klaverimuusikast G. Otsa nim. Muusikakoolis kell 17.00 ja mida on võimalik jälgida ka veebiülekande vahendusel.
____________________________________________________________________________
Türil toimub pianistide sõpruskohtumine

Tallinna Muusikakeskkooli, H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli, Põltsamaa Muusikakooli ja Türi Muusikakooli klaveriosakondade õpilased annavad ühiskontserdi „Sõpruskohtumine väleduses“ 12. märtsil kell 15.00 Türi Kultuurikeskuses.

Idee autoriks on H. Elleri nim. Muusikakooli direktor Kadri Leivategija, kes leidis, et oleks tore pakkuda õpilastele stiimuleid huvitavateks kontsertideks, kusjuures sihikule sai võetud tehnika arendamine. Et võrdlusmoment oleks tugevam, kaasati Tallinna Muusikakeskkooli noored pianistid. Esimene sellelaadne kontsert toimus Põltsamaal. Nüüd tuli taas ettepanek tuntud pianistilt ja EMTA ning Tallinna Muusikakeskkooli pedagoogilt Martti Raidelt samalaadse kontserdi korraldamiseks Türil.