Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et Märjamaal on Edu kaupluse fuajees Swedbanki sularahaautomaat, mis pakub nii raha väljavõtmise kui sissemaksmise võimalust. 5€ pangatähti ei ole masina spetsiifika tõttu võimalik Edu kaupluse masinast välja võtta, masin väljastabki ainult 10, 20 ja 50-euroseid pangatähti. Samas sisse on võimalik maksta kõiki pangatähti vahemikus 5–500 eurot. Edu kaupluses asuva automaadi rahakassetis oli tõrge, mistõttu ei olnud ajutiselt võimalik 10€ pangatähtede väljavõtmine.

Rike kõrvaldati reedel, 21. veebruaril kell 14.50 (kasseti vea algus samal päeval kl 7.50). Swedbanki teine sularahaautomaat asub Märjamaa Statoilis ja seal panga andmetel probleeme ei esinenud.

SEB panga kommunikatsioonijuht Evelin Allas ütles, et Märjamaal Maxima poe juures on tavaline sularahaautomaat, mis väljastab ka 5-euroseid rahatähti.

Ta vaatas monitooringust ja selgus, et väiksed nominaalid olid tõepoolest automaadist otsa saanud. Esmaspäeval täideti automaat uuesti ka 5-euroste nominaalidega.

Automaatide tõrgete puhul, mis paraku ikka võivad ette tulla, tuleks otsida üles lähikonnas asuv teine automaat, mis on töökorras. Ärge unustage, et ühe panga kaardiga saab ka teise panga automaadist raha välja võtta. SEB-l on Märjamaal ka Postipank (postkontoris), kus saab samuti 5-euroseid rahatähti välja võtta, kui vajadus peaks tekkima.