Ausõna, see on meie valla lugu: Sibula-paanika
Oli välja kujunenud, et Mariliis Rumvolt marineeris kala, Maie Kärmas tegi kartulisalatit jne. Käsil oligi just kartulisalati lõikumine, kui keegi tegi sibula hakkimise lihtsustamiseks ratsettepaneku. Kuna salatikogused olid suured, siis oli silmavesistamine sellise koguse puhul tõesti valulik. Ja peaperenaine Maie oli nõus, et sibul aetakse läbi hakklihamasina. Saadi kena vedelik, milles hõljusid sibulaebemed. Enne salati lõplikku segamist see ka lisati. Ja siis, kui Maie salatit maitses, oli ehmatus tõeline. Oli nuttu, paanikat ja süüdistusi, sest see värk oli tõesti maitsmisel vänge ja asi tundus rikutud. Uut teha enam ei jõutud ja tuli õhtul see sama salat laudadele panna. Siis selgus, et kõik oli korras, salat maitses hästi ja paanika asjatu. Sibulamahl oli vahepeal jõudnud kartulitesse imbuda ja kartulisalat suurepärane. Alati on vaja esimesest ehmatusest veidi toibuda ja siis otsustada.