Uutest kortermajadest võitis konkursi Vanemuise 45, kus on kasutusel ainulaadne maasoojuse kasutamise lahendus, mis võimaldab ventilatsiooniõhu eelkütet ja jahutust suure tõhususega tsirkulatsioonipumba abil. Sisuliselt transporditakse suveperioodil õhust võetud soojus maa alla hoiule ja kasutatakse talve jooksul ära. Sajuvett kasutatakse tarbeveena WC-des ja pesumasinates.

Tootmishoonetest tõsteti esile ASi Kroonpress säästlikku paberiladu (Tähe 133). Laohoones aitab energiat säästa kolm topeltustega laadimiskoda, kuhu kaubaauto mahub täies pikkuses sisse. Energiat ruumide valgustuselt võimaldavad säästa automaatkäivituvad LED-valgustid. Laohoone ning ülejäänud hoonekompleksi katusele langenud vihmavesi kogutakse paaki ja suunatakse peale puhastamist tootmisesse.

Avalik hoonest hoonetest kuulutati võitjaks Tartu Loodusmaja (Lille 10). Hoone on projekteeritud ja ehitatud võimalikult energia- ja ressursisäästlikult. Maksimeeritud on päikese soojuse ja valguse kasutamine, et vähendada kulusid kütmisele ja elektrivalgusele. Katuselt kogutud vesi suunatakse mahutisse ja kasutatakse kastmiseks. Hoonel on loodud päikese energia kasutamise valmidus.