Haaslava vallas olen elanud nüüd 50 aastat, aga minu sünnikohas elab praegu minu tädi oma perega ja seda ma külastan  aastas korra-paar ikkagi.

Kuidas ja millal sa Haaslava vallaga kokkupuute leidsid?

Mu vanemad kolisid siia 50 aastat tagasi, kuna meile perre kasvas lapsi juurde. Oma peres olen ma kõige vanem ja meie pere on seitsme-lapseline. Siin oli neil töökoht ja tulid farmi tööle.

Kellena oled elu jooksul töötanud?

Õppinud olen metsandust. Metsanduses töötasin kümme aastat, siis pidasin vahepeal talu, kui talud tagasi saadi. Siis kui omatoodangut enam kuhugi müüa polnud, tuli vaadata kuidas oma peret edasi toita. Seejärel ma lõpetasin loomapidamise ära ja õppisin massööriks. Sai õpitud meditsiini ja töötasin massöörina ning siis avanes võimalus 11 aastat tagasi tulla Haaslava valda sotsiaaltöötajaks.

Miks massööriamet pooleli jäi?

Ega ta päris pooleli pole jäänud, aga sai ka seda tööd tehtud umbes kümme aastat. Alguses tegin seda ka sotsiaaltöö kõrvalt, ent kuna see oli füüsiliselt raske, siis tuli teha valik.

Andsid läinud pühapäeval pensionäride kevadpeol üle „Veetleva leedi" tiitli.  Mil määral hoolid erinevatest tunnustustest, mis sulle omaks on saanud?

Iga tunnustus, mis mulle osaks on saanud, on väga meeldiv. Ma pole kunagi ainult sellepärast, et saada mingi tunnustus, midagi teinud.

Oled ka Haaslava Vallavolikogu liige. Kas edaspidi, kui töö ei röövi enam aega, lubad keskenduda rohkem volikogutööle?

Jah, kuna ma olen mitmes komisjonis: sotsiaal- ning kultuuri- ja spordikomisjonis, siis kindlasti saan edaspidi rohkem pühendada ja rohkem neis valdkondades ära teha.

Milliseid väljakutseid pakub loodav sotsiaalnõuniku koht sinu mantlipärijale?

Praegu on hästi palju tegemist olnud probleemsete lastega peredega, kus ei saada oma eluga päris ise hakkama ja sestap oleks neid tarvis nõustada ja juhendada. Üks tõsine valdkond ongi lastekaitse. Meie vallas on hetkel 12 peret, keda peaks jälgima ja suunama. Sotisaalnõuniku vastutus saab olema senisest suurem, aga sotsiaaltöö käib tihedas koostöös kahe sotsiaaltöötaja vahel.

Milliseid toredaid juhtumeid sinu viimane töökoht sulle pakkunud on?

Siin on nuttu ja naeru läbisegi, aga üks juhtum tuleb meelde. Ühte poissi viisin kunagi Võndu bussi peale ja ütlesin bussijuhile, et teda ära enne välja lase, kui kooli juures. Kui mitu aastat oli koolist möödas ja poiss käis juba tööl, siis saatis mulle jaanipäevaks meeldiva sõnumi ja tänas mind, et tänu minu koolis käimise sundimisele sai ta omale põhihariduse.

Kuulud ka Sillaotsa Kooli hoolekogusse volikogu esindajana. Kuidas seal praegune töömeeleolu on?

Praeguses hoolekogus on ääretult toredad ja töised inimesed. Arutlevad ja asjalikud inimesed. Näiteks arengukava arutelul ütles igaüks oma mõtted välja, kuidas koolil, õpilastel oleks parem.

Kas pensionile minek on sinu jaoks ka hirmutav?

Ei ole hirmutav ja igav ei hakka kindlasti. Esialgu võtan kindlasti aja maha ja puhkan, aga tegevust jätkub. Meil on maakodu ja need tööd ei lõppe kunagi ja kuna mulle aiandus ja potipõllundus meeldib, siis mul on millega tegelda.

Sul on neli poega. Mis on su lastekasvatamise salanipp?

Mingit salanippi polegi. Mul on tõesti väga toredad lapsed. Tuleb lapsi usaldada, toetada,  õpetada ja juhendada õigel ajal. Meil ei ole lastega olnud probleemi rääkida ka ebaõnnestumistest. Nad ei ole pidanud hirmu tundma millegi rääkimise ees.

Oled ka aktiivne hobiringides käia. Tantsid Krüsanteemi naistantsurühmas ja laulad Priiuse segakooris. Mis on sinu põhjus neis osalemiseks?

Meil on  peres alati lauldud ja tantsitud. Juba minu vanaema ja ema peres koosviibimistel oli alati keegi lõõtsa, akordioni või kandlega kohal. Koolis olin ansamblis ja tantsurühmas. Kadunud onu oli ka Leigarite juht. Tantsimist jätkan kindlasti, laulmisega vaatame, mis pärast laulupidu saab.

Milliseid hobisid sul veel on?

Mulle meeldib väga käsitööd teha, kududa, heegeldada, ka maalimist soovin jätkata ja rahvaülikoolis taas käima hakata. Näitust vast tegema ei hakka, aga oma lähedastele saan töid kinkida küll.

Mida ütled lohutuseks senistele töökaaslastele?

Ega ma kuhugi kao. Nende jaoks olen olemas volikogus. Tänan neid meeldiva ja abivalmi koostöö eest.

Mida soovid öelda vallarahvale sel kevadisel ajal?

Igaüks hooligu iseendast, oma lähedastest ja säilitage see, mis teil on ja kel või-malus, siis proovige iseseisvalt toime tulla oma eluga. Sooviks veel ilusat kevadet ja tervist kõigile ning palju ilusaid päikselisi päevi.