„Näeme igapäevaselt, kui palju erinevaid õppevahendeid vajavad autismispektri häirega laste õpetajad ning kuivõrd raske on koolidel soetada just puudespetsiifilisi õppevahendeid.  Boardmakeri programmide abil saavad õpetajad teha oma igapäevatööd ja õpetada lastele igapäeva ja suhtlemisoskusi," ütles Eesti Autismiühingu juht Marianne Kuzemtšenko.

Põltsamaa Tõrukese lasteaia poolt olid programmi vastu võtmas logopeed Marge Teras ja lasteaia direktor Helje Tamme. Lisaks Põltsamaale said programme veel 27 Eestimaa kooli ja lasteaeda.

Autismispektri häired on elukestev häire, mis mõjutab peamiselt kolme valdkonda: kõne ja keele arengut, kommunikatsiooni, sotsiaalseid suhteid. Autismispektri häired on tänaseni kindla ühese põhjuseta, väga laia varieeruvuse ja probleemistikuga. Autismispektri häire väljendumisvormid erinevad inimeseti suurel määral, sõltudes vanusest, võimetest, kogemusest ja kaasnevatest haigustest. Kuigi autismispektri häireid ei saa ravida, on siiski võimalik sobilike sekkumis- ja õppeprogrammidega nende inimeste elukvaliteeti oluliselt parandada.

Boardmakeri programmid soetati NATO heategevuslaada tuludest rahastatud projekti raames ja need kingitakse Eestis autismispektri häirega lapsi õpetavatele erivajadustega laste koolidele ja lasteaedadele.