Ta läks lasteaeda, kaasas kangasteljed ja mitut sorti kootud esemed. Suurem osa lastest koguneski kohe kangastelgi uudistama. Mõnele polnudki need võõrad. Kohe teati öelda, mis need on ja kus neid on nähtud. Kaie näitas, kuidas telgedel kudumine käib ja mida huvitavat üldse kududa on võimalik. Kaasas oli tal pőrandavaip, mille ta maha laotas. Vaibast tundsid lapsed rõõmu, sest neile üllatuseks oli see soe ja pehme. Hetke ära kasutades proovisid nad seal kõndida ja mängida.

Paljudele meeldisid toredad triibulised kotikesed ja väikesed linikud.  Vaatamiseks oli ka Peetri kihelkonna rahvariide kirevatriibuline seelikuriie.

Tõestuseks, et lasteaias on ennegi kudumiskunstiga tutvust tehtud, tõi üks õpetaja  lagedale aastaid tagasi alustatud kudumijupikese, kuhu nüüd juba lasteaiast lahkunud lapsed oma triibud olid kudunud. Selle lapikese on nad vőtnud nőuks lőpuni kududa. Kudumine käis küll väga algeliste vahenditega (papitükile olid lõimelõngad peale veetud), aga kude nägi väga korrektne välja.

Avanes Võlulaegas

Pille-Riin Kranich: "Koigi raamatukogus toimus lasteaialastele traditsiooniline võlulaekatund. Koigi lasteaia Kalevipoeg lapsed käisid raamatukogus, et lugeda ja vaadata raamatuid. Võlulaeka teemaks oli seekord "Väärtused Eesti muinasjuttudes". Rääkisime ja lugesime Eesti muinasjutte ja jutte, kust lastel vőimalik õppida elu väärtusi - lahkust, abivalmidust, kaastunnet, headust, sõbralikkust ja veel muudki. Lugesime raamatut Päevaseiskaja."

Päevaseiskaja on 212-leheküljeline kakskeelne (eesti ja inglise) muinasjuturaamat. Raamatu koostaja  on Eesti luuletaja ja proosakirjanik Kristiina Ehin. Ta on kirjutanud: "Muinasjutud on tõelised maailmarändurid, kes seiklesid kord siin ilmaruumi tähtede all. Nad seiklevad praegugi - kui ainult oskame neid ära tunda. Või tekkisid nad hoopis imekombel paljudes paikades korraga, et oma iidse tarkusega aidata inimesel inimene olla.

Kõik, mis on möödas, on möödas, kõik mis tuleb, ei ole kindel. Püüdkem siis hetk kinni - saagem ise päevaseiskajaks, kes suudab tulist päevakera ohjas hoida, kõigele vaatamata hea ja õige eest seista ning kurjale vastu hakata. Neid imejutte lugedes kuulatagem, mida imelist on peidus meis endis."