Talgutele soovitatakse registreerida gruppide või kollektiivide esindajate kaudu, kuid ka üksikutele soovijatele leitakse sobiv töö. "Igale seltskonnale anname jõukohase objekti, lepime kokku aja, jagame juhised ja töövahendid, loomulikult pakume kehakinnitust, tellime jäätmete äraveo ning jagame tublimatele auhindu," kirjeldab Tammeorg protsessi. Registreerimine talgutele käib jooksvalt ning praeguseks on end kirja pannud sadakond vabatahtlikku.

Ka sel aastal on teretulnud omaalgatuslikud talgud. Igaüks on oodatud oma maja ümbrust korrastama, kuid jäätmete toimetamise jäätmejaama peab organiseerima ise. 14.-27. aprillini võtavad Tartu jäätmejaamad kevadkoristuse käigus tekkinud aiajäätmeid vastu tasuta.

Eelmisel aastal osales talgutel kokku 1185 linlast, likvideeriti 650 ruutmeetrit võsa ja koguti kokku 1229 kuupmeetrit jäätmeid, kusjuures 10 aasta jooksul on kogutud olmeprügi osakaal vähenenud ligi poole võrra. Madis Tammeoru sõnul on sellele peamiselt kaasa aidanud korraldatud olmejäätmete veo käivitamine, tartlaste teadlikkuse tõus ja maade kasutuselevõtt, aga ka talgute käigus toimunud varjava võsa likvideerimine.

Loe põhjalikumalt SIIT.