Parimad ning Märjamaa rahvamajas toimuva Raplamaa Laulukarusselli eelvooru pääsejad selgitas välja viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid žürii esimehena muusikapedagoog ja Järvakandi gümnaasiumi direktor Aet-Triin Vasnu, Rapla kultuurikeskuse kultuuritöötaja Piia Põder, Märjamaa gümnaasiumi huvijuht Kristi Kivisild, Märjamaa lõõtsaansambli esindaja Silvi Sisas ning Märjamaa rahvamaja juhataja Merle Voolaid.

Žüriile valmistas kõige suuremat raskust ja võttis kõige enam aega kolme noorema vanuseklassi parimate väljaselgitamine.

8-10aastaste lauljate seas läksid esimesed-teised ning kolmandad- neljandad kohad jagamisele, kuna selles vanuserühmas oli tase väga kõrge ning kolme parema väljaselgitamine keerukam. Suuremate puhul oli see juba veidi lihtsam, 14-15aastaste vanuseklassis otsustati välja anda ainult esimene ja teine koht.

Hinnati kõike, mis laulmise juures tähtis on: noodist kinnipidamist, hääle puhtust ja samuti ettekande ilmekust. Züriis tekkis ka eriarvamusi ja oli erinevaid lemmikuid, kuid lõpuks tuli ikka paremusjärjestus teha.

Kostümeeritud ja šikid väikesed võistlejad

Tore oli mitmete lauljate puhul näha, et nad oskavad laval liikuda ning lauluga kaasa minna. Erilist kiitust väärib Marju Plamuse käe all õppiv Karmen Kungla, kelle esinemine oli artistlik ja teatraalne. Ta oli vahvalt kostümeeritud ja tema saatjaks oli nõiaplika.

Samuti tegi head meelt, kui esinejad end vastavalt laulu sisule ka riietasid. Gabriel Ilisson esitas oma loo „Eeskujulik mees/Viiulimees", musitseerides viiulil. Eve Olgo laululaps Karoliina Karotamm oli aga laval ehtsa „saunanaisena" esitades mõnusa loo „Vihtadi-vihtadi". Eripreemia pälvis ka 10-12aastaste vanuseklassis Marju Plamuse laulupoiss Oliver Meresmäe.

Kuna ühes vanuseklassis võistlesid nii kolme- kui seitsmeaastased, siis otsustati välja anda eripreemiad noorimatele. Nendeks olid Marju Plamuse laululapsed Liisbet Buht ja Rebeka Lomp ning Eve Olgu laulutüdruk Emma Kritti Nummert. Tore oli vaadata neid noormehi, kes šikis riietuses oma laule esitasid. Noorimas vanuseklassis pälvisid tunnustust Eve Olgo laululapsed: härrasmehelikkuse auhinna sai Sten Marti Merjel ja teatraalsuse eripreemia Karoliina Karotamm, tema osutus ka naiskoor Paula lemmikuks.

Tulemused

Noorima vanuserühma I koha saavutas Mariell Toomistu. Teiseks tuli Birgit Pool ja kolmandaks Kaili Kungla. Esimeste õpetajaks on Eve Olgo, kolmanda koha lapse õpetajaks Marju Plamus.

8-10aastastest jäid esimest ja teist kohta jagama Marju Plamuse laulupiiga Keiti Lomp ja Monica Arme laulupoiss Kevin Männik. Kolmandat-neljandat kohta jagasid samuti Marju Plamuse laululapsed Karmen Kungla ja Gabriel Ilisson.

11-13aastaste seas läks võit Egle Pärmikule, teine oli ka eelmistel aastatel edukas olnud Thea Paluoja käe all õppiv Johannes Kirsipuu, kolmas oli Kulla Aaviku laululaps Edlin Hermlin.

14-15aastaste seas tuli esikohale Kersti Kaisa Tarnamaa, keda juhendab Kulla Aavik ja teisele kohale Brigitt Lõhmus, keda õpetab Monica Arme. 16-19aastaste hulgas pälvis esikoha Helen Mänd, keda juhendab Thea Paluoja, teise koha sai Kulla Aaviku noor laulja Mathias Leedo ja kolmas oli Thea Paluoja laulja Merlin Siimsalu.

25. aprillil toimuvale Raplamaa Laulukarussellile pääseb igast vanuserühmast võistlema kaks esimest. Suure töö laste õpetamisel andsid lisaks eelpool mainitud õpetajatele ka Kadri Burmeister, Marika Kosubenko, Ülle Tammearu ja Reelika Looring. Ligi viietunnisel lauluvõistlusel olid päevajuhtideks Karmel Raadik ja Johanna Stina Kalma.

Lauluvõistluse rahastajad ja sponsorid olid Märjamaa vallavalitsus, Märjamaa ujula, juuksurisalong Eleene, Jorru kohvik, MTÜ Märjamaa Kultuuriselts, naiskoor Paula ja Märjmaa kino Helk.