Tartu linnas saab aiajäätmeid sümboolse tasu eest üle anda jäätmejaamades Turu 49 ja Jaama 72 c, mis avatud teisipäevast reedeni kell 12-18 ja nädalavahetusel kell 10-16. Aiajäätmete üleandmine maksab Turu 49 jäätmejaamas 1.92 eurot/tonn ning Jaama 72c asuvas jäätmejaamas 2.42 eurot/tonn. 100liitrise lehekoti saab ära anda umbes 8 sendi eest. Tartu linna heakorrakampaania lõpuni, 27. aprillini saab aiaprahti jäätmejaamades üle anda tasuta. Suuremad kogused aiajäätmeid (üle ühe järelhaagise koorma) tuleks viia Aardlapalusse kompostimisele. Aiajäätmete veoks võib tellida ka transpordi jäätmefirmadelt.

Tartu linna jäätmehoolduseeskirjad keelavad jäätmete, sealhulgas aiajäätmete põletamise kodumajapidamises ning eeskirjade eiramisele võib järgneda rahaline trahv.
Linnavalitsusel ja Päästeametil on kavas eeloleval pühade nädalavahetusel korraldada ühisreid, mille käigus selgitatakse välja ebaseaduslik prügipõletamine ja pööratakse tähelepanu tuleohutusele grillahjude kasutamisel ja lõkete tegemisel.

Nõuandeid ohutuks grillimiseks ja lõkke tegemiseks leiab http://www.rescue.ee/36735