Kuna segadust ja vaidlust oli ka teemal, kuidas peaks küttepuude kogust mõõtma, kirjutas lugeja sel teemal pikema selgituse:

"Kuup- ja ruumimeeter on täpselt sama asi ehk mahuühik, ruumi või riida laius x pikkus x kõrgus. Kuupmeetriga väljendatakse ruumide ja anumate mahtu, ruumimeetriga väljendatakse puistematerjalide koguseid, küttepuud sealhulgas. Kui autokasti mõõtmed näiteks on 2,2x4,6, mis tähendab põhja pinda tsipa üle 10 m2, ported on 1,4 m kõrgused, ehk selle kasti maht on 14 m3 ja see mahutab triiki täis laotuna on 14 rm puid. Kui osta ruumimeetriga lõhkumata puid autokasti laotuna, on võimalik kast enne koorma mahakallamist üle mõõta ja saab täpselt teada, kui mahukas koorem tegelikult on, üpris konkreetselt kandiline mõõdetav asi. Pärast mahakallatud hunnikut on juba võimatu hinnata.

Riita saab laduda tihedamalt või hõredamalt, minu kadunud äiapapa näiteks sobitas halgusid hoolikalt nii, et praktiliselt õhuvahet ka ei jäänud, tema mahutas 10 ruumi lõhutud puid 8,5 kuupmeetrise mahuga kuuri nagu naksti. Koorma tegemisel keegi nii peenelt halgudega mängima ei hakka, seega on juba ette teada, et ostmisel saab suhteliselt lõdvemalt laotud koorma ja milline on sellise koorma hind. Või siis hoopis puistena, mis on veel hõredam. Võta või jäta.

Üpris suuri vahesid tekib ka juhul, kui ostetakse lõhkumata puid ja pärast mõõdetakse üle lõhutud puude riit, ilmselge on, et siin tekib tubli mahu kahanemine, lõhutud puud nimelt pakkuvad oluliselt tihedamalt. Oleks üpris rumal arvata, et ostes 10 ruumi 3 meetriseid kaikaid, saadakse peale saagimist ja lõhkumist neist veel 10 ruumine puuriit. Ei saa, 7 rm vaid saab heal juhul. Pool ruumi jääb sealt üksnes saepuru ja pilbastena puhtalt maha.

Asi, mida ma oma kadunud ämmale mingi valemiga selgeks teha ei suutnud, tema ajas lõputult seda pettuse iba. Ma tegin ise metsa, viisin neile koorma kohale ja ütlesin, et olge lahked, siin on 16 ruumi metsakuiva, mingit raha ma loomulikult ei võtnud, oma pere. Aga ämm ikka, neid on petetud, neid on petetud, et tegelikult ma olevat vähem viinud. Sest ta ei saanud oma kuuri täis ja mõõtiski juba kuuri laotud riita peale saagimist-lõhkumist. No mida kuradit? Viisin hiljem veel 10 ruumi juurde ja siis ta sai oma 17 m3 kuuri triiki täis ja jäi lõpuks rahule. Aga tänitas ühtelugu ikka, et mu autokast on vale ja mis iganes, kummist vist, et tõmbab kokku vahepeal:) Ometi ma ta enda nina all autokasti mõõtmist demonstreerisin. No ikka ei usu!:) Peaga vastu seina pole mõtet joosta, kui inimene aru ei saa, siis ei saa.

Tihumeeter on hoopis teine asi, see on puhta materjali mõõtühik, saematerjali arvestus käib tihudes. Palke saab ka tihudes mõõta. Konkreetselt mõõdetavad asjad. Halgude puhul ma nagu ei kujuta ette, kuidas iga halu tm eraldi mõõta õnnestuks, veevanni neid uputades vaid."