Jüriööjooksudel oli paar aastat vahe sees ja seetõttu oli võrreldes eelmiste aastatega jooksul osalejaid vähem, kuid loodetakse, et ürituse taaselustamisel juba järgmisel kevadel osalejate read pikenevad.

Igal aastal on rändkarika püüdmisel omavahel jooksurajal rebinud Erko Õunapuu, Ain Kilk ja Esko Järvi. Sel aastal olid tihedalt üksteisel kannul kaks viimati nimetatut ning taas tuli Eskol alla vanduda staažikale, veteranide klassi jäävale Ain Kilgile, kes läbis raja ajaga 13.32. Kilk on üldvõitjaks tulnud üheksal korral. Neli korda on karikas olnud Erko Õunapuu käes ja jooksu algaastail hoidis kolm korda karikat enda käes Janno Lehtme.

Esimese jooksu võitja au kuulub aga Maido Kajurile. Vasalemma spordimehele Erko Õunapuule kuuluvat rajarekordit 13.00 mõned aastad tagasi ta lüüa ei suutnud. Ehk kunagi õnnestub Riho Salepi valmistatud kaunis jüriööjooksu sümboliseeriv rändkarikas enda kätte saada mõnel kiirel naisjooksjal.

Noorima osavõtjana jõudis kenasti finišisse kuueaastane Derek Erm ajaga 25,34. Kiireim naine oli Annely Gubinski, kellel kulus raja läbimiseks 21.17. Varbola kooli kiireim laps oli Marlen Enok ajaga 22.03.

Enamik jooksjaid oli Varbola mailt, kuid jooksma oli tuldud ka Viimsist, Nõmmelt, Nissist ja Tallinnast.

Iga vanuseklassi kolm parimat said kaela medalid ning auhindu jagus kõigile jooksjaile. Kepikõndijaile ja rattureile oli kehakinnituseks suur kringel. Rahulolu kenast sportlikust päevast said kõik kohaletulnud.

Ühtekokku võisteldi kaheteiskümnes vanuseklassis. Kahju vaid, et mõned vanuseklassid olid esindamata. Varbola kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja aktiivne sportlane Annely Gubinski oli üsna nördinud, et nii vähe noori sel aastal jooksma tuli. Jooksu peakohtunikuks oli Toomas Tampõld. Sportlikule päevale panid toetuskäe alla Märjamaa vald, Linnuse jahiselts, Donatas Narmont, Märjamaa ujula, Varbola kool ja Euroopa Sotsiaalfond. Naiste kiiremaile oli Pääsusilma lillepood välja pannud auhinna, milleks oli seitse pakki seemneid omal valikul. Tänu abi eest Mirjam Põhjalale, Tiit Linnamägile, Janec Rabale, Arvo Järvile ning Ülle Eesalule.

Tublimatele jooksjatele potsatab peagi postkasti ajakiri Jooksja ning palju võistlejaid saavad kahel korral tasuta külastada Märjamaa ujulat.
_______________________________________________________

XX Varbola Jüriööjooksu tulemused

Poisid kuni 7a: Derek Erm 25.43.

Poisid kuni 12a: Kaspar Verner Puusta Viimsist 24,35; Mats Enok Varbolast 25.23; Mathhias Gubinski Põllist 25.25.

Tüdrukud kuni 12a: Marlen Enok Varbolast 22.03; Elisabeth Valt Viimsist 23.31.

Noormehed kuni 16a: Timmo Tampõld Varbolast 20.28.

Neiud kuni 16a: Karmen Birgit Kruustükk Tallinnast 21.34; Kätrin Pärna Varbolast 22.27; Ethel Tampõld Varbolast 22.32.

Naised kuni 34 a: Keiko Masuda Nõmmelt 28.12.

Naised üle 35a: Annely Gubinski Põllist 21.17.

Mehed kuni 39 a: Esko Järvi Varbolast 13.49; Alo Säkk Varbolast 16.17.

Mehed üle 40a: Ain Kilk Nissist 13.32; Indrek Kruustükk Viimsist 17.33.