Esialgu käis raja läbi lapsevanem, seejärel tegid korraldajad juba otsimisplaani ning otsingutesse kaasati ka võistlusel osalejad. Kella 21 paiku õnnestuski ühel võistlejatest poiss leida.

„Ta ei asunud rajast väga kaugel, keeruliseks tegi leidmise pigem asumine täiesti ebaloogilise koha peal. Samas - kui ta olnuks loogilise koha peal, ei oleks ka teda nii raske leida olnud," arutles Rooba. „Olime ühenduses ka politseiga, et kui meil oma jõududega last leida ei õnnestu, siis kaasame ka politseikoera."

Pooleteisekilomeetrine algajate rada on Rooba kinnitusel tehniliselt väga lihtne kulgedes ainult mööda teid ning ka kontrollpunktid asuvad teede ääres. Kus täpselt noormees vea tegi, on Rooba sõnul raske öelda. Küll aga oli ta kindel, et poiss oli ka varem orienteerumisega tegelenud.

Kuno Rooba sõnul ei ole võistluste 32 hooaja vältel kordagi juhtunud, et kedagi oleks tulnud rajale otsima minna: „See oli ikka suur erand, arvestades seda inimeste hulka, kes võistlustel osaleb. Paaril korral on ette tulnud, et keegi on end rajal vigastanud, aga kuna see on juhtunud rajal, said kaasvõistlejad kohe abistada."

Poisil ei olnud kaasas ka mobiiltelefoni, kuid see ei pruugi kehva levi puhul aidata. Edaspidi on Rooba sõnul plaanis orienteerumispäevakute varustuse hulka lisada viled, mida algajad rajale kaasa võtta saavad. Nii on abivajajaid lihtsam leida.

Kokku osales Lääne-Virumaa orienteerumiskolmapäevakul 117 inimest.