«Millal täpselt hoone ehitamiseni jõutakse, on praegu keeruline öelda, kuid detailplaneeringu kehtestamine on oluline samm reaalse ehitustööni jõudmisel,» lausus Terik.

Spordihoone oleks mõeldud kasutamiseks nii kooliõpilastele kui ka pärast õppetöö lõppu linnaelanikele. Hoone lahendust on eskiisi staadiumis korduvalt korrigeeritud. Esialgses lahenduses oli hoone ette nähtud ühekorruselisena. Korrigeeritud lahenduses on hoone kavandatud võimalikult suures ulatuses kõrghaljastuse säilitamiseks 3-korruselisena krundi Pargi ja Põllu tänava ristmiku poolsesse nurka. Esialgse ruumiprogrammi kohaselt tulevad hoonesse palliväljakud, rühmatreeninguruumid ja jõusaal. Samuti kaalutakse basseini ehitamise võimalust, mis vahepeal oli ühest eskiisiversioonist üldse välja jäetud. «Praeguste plaanide kohaselt on ette nähtud ka 25-meetrine nelja kuni kuue rajaga ujula,» ütles Rein Ilves.

Gümnaasiumi spordihoone arhitektuurse lahenduse autor on arhitektuuribüroo Muru ja Pere. Arhitekt Peeter Pere sõnul esialgu detailplaneeringu kaasajastamise käigus palju muutusi ei tuleks ning põhilahendus jääb paika.