Sel kevadel, 13. märtsist 24. märtsini olid meie noored Austrias, kus töötubades õpiti märgisüsteeme, tähti, hireroglüüfe, pimedate kirja, valmistati ümbrikke, postkaste ja ajalehti ning mängiti oma loodud näidendit pimeteatris. Lisaks õpiti tundma Vorarlbergi maakonda - ajalugu, geograafiat ja külastati sealseid muuseume.

Nüüd on keilalaste kord võõrustada austerlasi. Kohe kui Austria õpilased saabusid, sõidutati nad Vääna-Jõesuu randa merd vaatama ja pudeliposti avama. "Me jätkame siin kirjade teemat, tutvustame ruunikirju, koekirju, salakirju, pere- ja loodusemärke. Toimuvad tavapärased koolitunnid, kus läbivõetavad teemad on kohandatud Eestit ja eestlasi tutvustavaks. Lisaks tutvustame Tallinna ja tema ajalugu, teeme eksursiooni KUMU-s ja Kohtla kaevanduses, käime loodusradadel, Rakvere linnuses, Simisalu rabas jm," tutvustab programmi õpetaja Urve Paltser, kes tegeleb projektiga Keilas.

Austerlased lahkuvad Eestist 14. mail. Koos Urve Paltseriga juhib projekti õpetaja Kristel Mänd.

„Teeme seda tööd lastevanemate abiga ja tahame tänada kõiki, kes hoolitsevad külaliste eest ning löövad ka ise kaasa projekti tegevustes," ütlevad juhendajad.