“Senine maja oli igas mõttes väike, eriti ses osas, kus teeme grilltooteid,” ütles lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük. Kui seni oli grilltoodete valmistamise ruumi suuruseks 50 ruutmeetrit, siis nüüd on see osa pea kümme korda suurem.

Lisandunud on kaks külmruumi, mida varem polnud. Nüüd on võimalik paigutada liha -30kraadisesse šokikülma ruumi ja säilitada seda -18kraadises külmkambris. See tagab tooraine parema kvaliteedi.

Lisaks on pööratud suurt tähelepanu ka tootearendusele. “Koos Tartu tippkokk Joel Ostratiga oleme teinud palju uusi tooteid,” rääkis Kruustük. “Tahtsime tuua restorani tunde tööstuslikesse toodetesse,” ütles Joel Ostrat lisades, et tema arvates on enamus Eestis pakutavaid marineeritud lihasid sarnase maitsega. Nõo lihatööstuse ja koka koostöös on sündinud kaheksa uudse marinaadiga grilltoodet. Avamisele tulnud inimestele pakkus Ostrat maitsta grillilt tulnud pestokana, šašlõkki, ribisid ja täidisega lihapalle.

1992. aastal asutatud AS Nõo Lihatööstus on Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatootja, kes ekspordib 25% oma toodangust. Tööstus annab tööd ligi 135 inimesele. Selle investeeringuga loob tööstus Nõo valda aastaringselt 20 ning suveperioodil kuni 40 uut töökohta.