Korraldajate andmeil käis messil "Maale elama" 1551 külastajat, mida on kolm korda rohkem kui mullusel messil Tallinnas. Oma elukeskkonda tuli tutvustama 58 kogukonda kogu Eestimaalt, nende seas Kehtna vald. Valminud olid tutvustavad infomaterjalid meie külade ja piirkondade kohta. Tähelepanu keskpunktis oli nostalgiat loov piimapukk koos piimanõudega ning hiigel-korvitäis õnnelike õrrekanade mune. Huvilistele pakkusime eeskätt maal elamise rõõmu, turvalisi ja aktiivseid kogukondi, head infrastruktuuri ja transpordivõrgustikku.

Tuleb tunnistada, et Lõuna-Eesti inimest Kesk-Eestisse elama kutsuda ei ole sugugi lihte, kuid uudistajate vähesuse üle Kehtna valla messiboksis kurta ei saanud. Suhelda sai sedavõrd palju, et hääle kiskus kähedaks, aga iga inimene oli kontaktiloomist väärt. Sest mine tea, ehk jõuabki neist keegi kunagi Kehtna valda. Huvilisteks olid noored ülikoolilõpetajad, kes otsisid maakooli, kuhu õpetajaks tulla, oli neid, kes Raplamaalt pärit, siit ära läinud, kuid nüüd tahaks tagasi. Oli vanemaealisi, kes meelsasti linnaelu maaelu vastu vahetaks. Ja neile kõigile oli meil Kehtna vallas midagi tutvustada.

Huvi tunti lasteaedade, koolide, tervishoiuteenuste ja vabaaja veetmise võimaluste kohta. Vahetasime kontakte väikeettevõtjatega, kelle tegevusala on loodus ja metsasaadused.

Oli mees, kes huvitus siiakanti oma pagariäri tegemisest. Oli ka proua, kes ekstra Kehtnat otsima tulnud, et uurida, kuhu saaks anda oma ema hästisäilinud õppematerjalid ja meened Kehtna kõrgema kodumajanduskooli päevilt.

Väärt elupaigana esitlesid koduvalda Rita Triinu Peussa Keavast, Kadi Lee Saidaperest, Lauri Mölder Lellest, Vallo Hansen Lellest ja Kaire Soomets Kehtna-Nurme külast.

Tähtsal ettevõtmisel oli kohal vallavanem Indrek Kullam. Kehtna valla osalemist toetas Pihlaka Puidutöökoda OÜ, kes valmistas möödujate tähelepanu köitnud piimapuki, ning Kehtna Mõisa OÜ, kes aitas huvilisi rõõmustada õnnelike õrrekanade toodanguga.

Suured tänud külade eestvedajatele, kel jagus aega oma kogukonna kohta ülevaade koostada, ning Lea Koppelmannile Hertu külast, kes valmistas vanadest teksapükstest praktilised „tuhande" taskuga põlled.

Messil käimise kasutegurit on ehk raske mõõta, kuid kindlasti andis see ülevaate, kuidas samalaadsetel ettevõtmistel Kehtna valda tutvustada.

Jätkuvalt on valda tutvustav info olemas internetilehel www.maaleelama. ee. Ja suur oli esitlejate rõõm, kui paar nädalat pärast messi saabus postkasti kiri, kus seisis, et noor pere soovib osta maatükiga talukompleksi Kehtna valla põhjapoolsesse ossa. Messil osalemist toetas Raplamaa Partnerluskogu.