„2014-2020 Euroopa Liidu abirahastuse üks prioriteete on sarnaste esmatasandi tervisekeskuste rajamine maakonna tõmbekeskustes," kommenteerib otsust linnapea Enno Fels.

 „Keila linnal on selleks reaalsed võimalused ning me kavatseme kindlasti taotleda keskuse ehitamiseks rahastust. Oleme selleks valmis.

Kavandatav meditsiini- ja tervisekeskus ühendaks endas piirkonna perearstid, ambulatoorse arstiabi, piltdiagnostika, füsioteraapia, ämmaemanda, sotsiaaltöötaja, labori- jm tugiteenused.

Täiendavalt soovime sinna röntgenit ja eriarstide vastuvõttu. Suurde hoonesse mahutab muidki tegevusi.

Tervis on inimese jaoks esmatähtis ning kui plaanid realiseeruvad, saavad nii Keila kui ka ümbruskonna inimesed oma kodukoha lähedal väga kvaliteetset arstiabi."

Uue meditsiinikeskuse asukoha valik langetati soovist arendada kesklinna sobivat hoonestust ja arvestades perearstide ning nende patsientide arvamust, kelle jaoks sobib uus keskus praeguse perearstikeskuse kohale logistiliselt kõige paremini. Seda kinnitab ka ajalooline taust - 2007. aastal andis riik Ülesõidu 1 kinnistu linnale perearstikeskuse teenindusmaaks. Praegune perearstikeskuse hoone, mis on antud üürile Keila Perearstikeskuse OÜ-le, on amortiseerunud, liikumispuude või ajutise liikumisraskusega patsientide nõuetekohane teenindamine ning kvaliteetse raviteenuse pakkumine on nendes tingimustes raskendatud. Suure tõenäosusega ei ole võimalik olemasolevat hoonet kaasaja nõuetele vastavaks rekonstrueerida ning selle asemele tuleb ehitada uus hoone.

Teiseks võimalikuks kohaks oli Keila haigla, kus jääb edaspidigi võimalus koostöös hoone omanikuga arendada muid linnale vajalikke teenuseid.